Clubjongen Justin van der Putten blijft FC Lisse-speler

Ze bestaan nog steeds. Echte clubjongens. Dit zijn spelers die met hart en ziel hun club ondersteunen. Die goed kunnen voetballen, maar ook de mouwen kunnen opstropen wanneer dit nodig is. Justin van der Putten speelt ook komend seizoen in het shirt van FC Lisse.  De nu 23-jarige Lisser maakt sinds 2020 deel uit van de A-selectie van FC Lisse.

Er zijn maar weinig spelers die de stap weten te maken vanuit de jeugd van FC Lisse naar de hoofdmacht. Naast pure voetbalkwaliteiten is daar ook mentale veerkracht voor nodig. In wat hij als voetballer doet zit wilskracht, inzet en passie. Justin speelt altijd met beleving en de wil om te winnen. Is in die zin een typische FC Lisse-speler. De FC Lisse-supporter ziet het liefst spelers die tot het gaatje gaan. Nu dat doet Justin wel.

Corona heeft heel wat roet in het eten gegooid voor velen. Ook voor Justin. Als jonge speler wordt al van je verwacht dat je geduld moet uitoefenen. En dan krijg je ook nog dat de competitie abrupt wordt afgebroken. Zoals op zaterdag 10 oktober 2020. FC Lisse speelde die dag zonder publiek de uitwedstrijd tegen Staphorst. De jonkies Remi van Ekeris en Justin waren in hun element. Beiden kwamen tot scoren in de door FC Lisse met 3-1 gewonnen wedstrijd. Justin op een manier, die wij van hem kennen. Zich slingerend een weg banend door de defensie van Staphorst. Daar bleef het dat seizoen bij.

Gelukkig kon het seizoen daarop, ondanks een korte onderbreking, wel worden uitgespeeld. Justin probeerde zijn plaats te veroveren in een goed draaiend elftal. Een elftal dat op weg was naar het kampioenschap in de derde divisie. Op 5 maart 2022 greep Justin zijn eerste basisplaats in 1. Thuis tegen VVOG. In de aanvalslinie naast Enzo Stroo en Jaap Zwetsloot. Justin is een multi-functionele speler. Die moet je hebben als je op niveau wil spelen. Justin kan niet alleen in de aanval, maar ook op het middenveld uit de voeten. Groot was de ontlading dat zijn FC Lisse dat seizoen kampioen was geworden. En dat hij de kampioensschaal omhoog mocht torsen samen met neef Kevin van der Zwet.

Broer Rowdy sprak bij zijn terugkeer naar FC Lisse dit seizoen de wens uit samen te spelen met Justin. Tijdens de eerste competitieronde van dit seizoen uit bij VV Katwijk kwam die droom uit. Justin die ook nog wist te scoren. FC Lisse ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Helaas hield dit niet stand.

Justin blijft zijn best doen om het de concurrentie voor een basisplaats zo moeilijk mogelijk te maken. Een team bestaat uit meer dan elf spelers. De totale selectie zal zijn stinkende best doen de komende maanden om FC Lisse 1 te behouden voor de tweede divisie. Justin zal daar met zijn instelling ongetwijfeld een belangrijke bijdrage aan leveren.

Justin gefeliciteerd met je contractverlenging. En succes de komende tijd. Dat jij als clubjongen maar vaak mag juichen.