Björn Mussche maakt grote stappen

Wat goed is komt snel. Björn Mussche heeft in zijn eerste seizoen als senior bij FC Lisse een snelle ontwikkeling doorgemaakt als speler en als mens. In zijn manier van voetballen zit muziek en kwaliteit. Vol trots heeft hij zijn eerste contract gekregen voor de A-selectie van FC Lisse. De nu 20-jarige Björn speelt ook in het seizoen 2023/2024 tweede divisie voor de geel-blauwen.

Björn deed als jonge speler veel ervaring op in de jeugd van AZ. Uiteindelijk kreeg hij kans zich verder te ontwikkelen op Ter Specke. Letterlijk is Björn in korte tijd gegroeid. Dat gaf hem als tiener reeds fysiek een volwassen uitstraling. In het seizoen 2021/2022 mocht hij in een oefenwedstrijd ruiken aan het grote werk.

Zijn basisdebuut in FC Lisse 1 in de competitie in de tweede divisie deed in zekere zin een droom van Björn uitkomen. Door een blessure van Mitchel Bormann stond Björn als rechtsback opgesteld in de uitwedstrijd tegen Quick Boys. Dit was op zaterdag 24 september 2022. Quick Boys de club van de vader van Björn: Brian. Brian Mussche die als aanvoerder van de Katwijkers in 2004 amateurkampioen van Nederland werd. De vraag is of de toen 2-jarige Björn, zittend op de nek van zijn vader, dit bewust heeft meegemaakt. Feit is dat Björn genoot van de verhalen die zijn vader vertelde over diens periode op Nieuw-Zuid. In de voetbaltempel van Nederland te mogen spelen, waar in het verleden ook het Nederlands Elftal trainde, is natuurlijk geweldig.

Björn maakte het afgelopen seizoen heel wat speelminuten in FC Lisse 1. In totaal kwam hij uit in 23 competitiewedstrijden. Het vaakst als rechtsback. De favoriete positie van Björn is echter centraal achterin. Wat dat betreft heeft hij de genen van zijn vader. Gezegend met een uitstekend spelinzicht, rustig aan de bal en een goede trap. Aan het einde van dit seizoen kwam hij regelmatig op zijn favoriete positie te spelen.

Je eerste goal in het shirt van FC Lisse op het allerhoogste amateurniveau, dat is altijd een speciale. Dat Björn ook snel is liet hij zien in de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels op zaterdag 15 april 2023. FC Lisse had het moeilijk met een man minder bij een 2-1 voorsprong. Björn nam met zijn treffer, een lekker puntertje, de druk weg. En zo’n doelpunt dat mag gevierd worden. In eerste instantie door het in de armen vallen van de familie.

Diverse ervaren spelers gaan de FC deze zomer verlaten. De kans voor jonge spelers zich te bewijzen. Waaronder Björn Mussche. Veel succes daarbij!