Bas Gozeling doet noodgedwongen stap terug

Jammer genoeg duren de mooiste bijzaken in het leven maar kort. En is het verstand dat regeert en niet de emotie. Bas Gozeling is een verstandig persoon. Zijn drukke baan en intensief voetballen op het allerhoogste niveau bleek de afgelopen maanden helaas niet meer goed te combineren. Daarom heeft de 23-jarige centrale verdediger de TC verzocht zijn contract per 1 januari jl. te ontbinden. Bas kijkt terug op geweldige jaren FC Lisse, die hem alleen maar voorspoed brachten. En nog veel belangrijker. Hij kreeg via de geel-blauwe trein vrienden voor het leven.

Bas is van oorsprong een Teylingen-man. In Sassenheim begon Bas al op zijn derde met voetballen. Om hogerop te komen, wist hij, moest hij op zoek naar een andere club. Wim Bouckaert van Soccerskills zette Bas op het spoor van FC Lisse. Daarvoor had Bas al een aantal proeftrainingen meegemaakt bij de onder 11 van Ajax. Vanaf de eerste jaars C was Bas dan ook te vinden in de kleuren geel en blauw. Bas liet meteen al zien een groot talent te zijn. In zijn positie gaf hij leiding aan de defensie. Met een uitstekend spelinzicht, de juiste wedstrijdmentaliteit en natuurlijk leiderschap. Niet voor niets werd hij als jeugdspeler van diverse selectieteams tot aanvoerder gebombardeerd. Dat geeft aan dat je het voortouw neemt en verantwoordelijkheid draagt.

Bas maakte deel uit van een gouden jeugdlichting bij FC Lisse, die vrijwel ieder jaar om het kampioenschap speelde. Bas werd in zes jaar tijd maar liefst vier keer kampioen.

Gezien zijn kwaliteiten was het logisch, dat Bas als tiener reeds bij de A-selectie van FC Lisse kwam. Op 17 november 2018, Bas was net 19 jaar, maakte hij zijn debuut in het eerste team van FC Lisse. Hij zat voor de tweede keer bij de selectie. Zijn broer bij Foreholte had niet gerekend op speelminuten van Bas, want deze draaide in Voorhout gewoon bardienst. Bas mocht starten tegen Jong FC Groningen, omdat Tom Enthoven niet door de warming-up kwam. Bas speelde een dijk van een wedstrijd, goed gecoacht door ervaren krachten om hem heen als Erik Cummins, Boyd Stevens, Justin Valk en Lars Rauws. FC Lisse won met 2-0.

Het avontuurlijke zit in het gezin Gozeling. Bas maakte dan ook in de zomer van 2021 de overstap naar Limestone University, waar hij ging voetballen en studeren bij de Limestone Saints. Tijdens de winterstop van vorig seizoen keerde hij volgens afspraak weer terug bij FC Lisse. Door zijn reis naar de VS en corona duurde het 1,5 jaar, eer dat Bas weer een basisplaats veroverde bij FC Lisse 1. Dat was op zaterdag 26 maart 2022 in de thuiswedstrijd tegen Ajax-zaterdag. Bas vormde toen het Lisserse centrum met Kevin van der Zwet.

Bas maakte uiteindelijk het succes mee van FC Lisse in de derde divisie. Met zijn speelminuten leverde hij een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap van de FC.

Bas droeg tot op heden in totaal in competitieverband 33 keer het shirt van FC Lisse. Voorlopig maakt hij een pas op de plaats. Maar zeg nooit nooit. Misschien keert de centrale verdediger ooit terug op het hoogste niveau bij FC  Lisse.

Bas gaat nu een nieuwe fase in zijn leven in. FC Lisse wenst hem daarbij veel succes en hoopt hem nog regelmatig op Ter Specke te zien. Bas bedankt!