Barry Opdam door in staf FC Lisse

Barry Opdam is ook komend seizoen assistent-trainer bij de hoofdmacht van FC Lisse. De nu 48-jarige Barry was in het seizoen 2022/2023 samen met Richard van Heulen de rechter- en linkerhand van hoofdtrainer Raymond Bronkhorst. Na het doorschuiven van Richard als hoofdtrainer fungeerde Barry het afgelopen seizoen als assistent samen met Dennis Iliohan. In de loop van het seizoen ging Barry samenwerken met hoofdtrainer Sjaak Polak.

Als voetballer genoot Barry zijn jeugdopleiding bij FC Lisse. Hij speelde een aantal jaren in FC Lisse 1 op het hoogste amateurniveau. In het seizoen 1996/1997 maakte hij zijn profdebuut bij AZ. Op 4 juni 2005 debuteerde Barry in het grote Oranje in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Roemenië. Later dat jaar was hij doeltreffend voor Nederland in het WK-kwalificatieduel tegen Tsjechië.

Na twaalf seizoenen AZ koos Barry in 2008 voor Red Bull Salzburg. Hij werd met deze club twee keer landskampioen van Oostenrijk. In 201o tekende Barry als profvoetballer een tweejarig contract bij FC Volendam. FC Volendam werd zijn laatste club als profvoetballer.

Na zijn actieve loopbaan was Barry zeven jaar jeugdtrainer bij FC Volendam. De eerste drie seizoenen deed hij daar de O12, vervolgens twee jaar de O15 en uiteindelijk twee jaar de O19. Barry koos later voor een terugkeer naar Ter Specke, waar hij aan de slag ging bij FC Lisse O23. Een logische vervolgstap was het doorstromen als assistent-trainer van FC Lisse 1.

Barry neemt richting FC Lisse 1 een berg aan ervaring mee als speler en als trainer. Hij is dan ook meer dan betrokken bij het begeleiden en ondersteunen van vaak jonge spelers. Hij neemt natuurlijk veel voetbalkennis mee en beschikt over diverse taktische en technische vaardigheden. Sterk is Barry in het analyseren van spelers en tegenstanders. En niet onbelangrijk. Barry beschikt over de nodige humor, wat een versterking is van het groepsproces.

Barry veel plezier en succes met FC Lisse 1 in het nieuwe voetbalseizoen.