Allon Koene maakt reuzenstap

In een paar maanden tijd van basisspeler van een tweedeklasser naar basisspeler bij een ploeg uit de tweede divisie. Er zijn maar weinig spelers die dat kunnen zeggen. Wat goed is komt echter snel. Allon Koene wist door zijn aanwezige voetbalkwaliteiten de reuzenstap te zetten van Het Begon Op Klompen naar FC Lisse. De nu 24-jarige speler komt ook volgend seizoen uit in het geel-blauwe shirt van FC Lisse.

De scouts van FC Lisse kijken al jaren rond in het Amsterdamse voetbal, op zoek naar talent. In de jaren negentig werd zo het aanvalsduo Jerrel Linger en Jimmy Simons gestrikt. Anno 2022 bekijkt de FC bewust wie de opvallendste spelers zijn in de Amsterdamse regio. Zo viel aanvaller Maxim van der Meer op bij eersteklasser zondag SDZ en Allon bij zaterdagtweedeklasser HBOK. FC Lisse probeerde Allon al een paar jaar eerder binnen te halen, maar toen gooide corona roet in het eten.

Om mee te kunnen komen met de andere teams in de tweede divisie was met name een fysieke versterking nodig. Allon kan echter meer dan puur verdedigen. Het is ook een speler, die graag mee willen voetballen.

Al snel wist Allon zich in de basis van FC Lisse 1 te spelen en vormde hij een centraal verdedigingsduo met Kevin van der Zwet. Kevin raakte echter zwaar geblesseerd en ook Allon kwam in de lappenmand. Balen voor Kevin en balen voor Allon. Aangezien het kalenderjaar er bijna op zit werd er geen risico genomen met de terugkeer van Allon.

Allon hoopt na de winterstop weer fit te zijn, waardoor hij de concurrentie aan kan gaan met andere verdedigers bij de FC. Van een grotere concurrentie wordt een team nooit zwakker.

Allon goed dat je blijft en wij zien jou weer terug op het veld in het jaar 2023.