• Er zijn niet veel spelers die kunnen zeggen, dat ze reeds op hun 17de hebben gedebuteerd in FC Lisse 1. Remi van Ekeris is een van de zeldzame uitzonderingen. De nu 18-jarige Remi is dan ook een meer dan getalenteerde voetballer. De Lisser beseft echter dat hij nog veel beter kan en moet worden. FC Lisse laat de middenvelder dan ook de komende twee seizoenen verder rijpen in het geel-blauwe shirt van de bespeler van sportpark Ter Specke.

    Remi liep als jong ventje reeds stage bij de profclubs Ajax, Feyenoord en ADO. Met de daar opgedane ervaring keerde hij terug naar FC Lisse met in zijn gedachten: 'eerst maar eens slagen op Ter Specke.'Als voetballiefhebber is het genieten om naar het spel van Remi te kijken. Spelen op gevoel en intuïtie. Wat kan er mooier. Een voorbeeld hiervan was hoe Remi met een boogballetje over de tegenstander heen een opponent van Blauw Geel'38 in het bekertoernooi het bos instuurde.

    Gezien zijn leeftijd zou Remi normaal gesproken dit seizoen in het FC Lisse JO-19-1-team van Sander van Dijk en John Cuvelier aantreden. Aangezien wat goed is, komt snel van toepassing was voor Remi leek de stap naar het beloftenteam van Ronny Grimbergen en Laurens van der Voort een logische. Remi liet echter zien meteen al mee te kunnen met de 'grote jongens'van FC Lisse 1. Remi liet een voortreffelijke indruk achter. En niet alleen door zijn individuele kwaliteiten als voetballer, maar ook als teamspeler. Als beloning hiervoor werden Remi en Lars van der Steen in de voorbereiding toegevoegd aan de A-selectie.

    Remi wist zijn basisplaats te behouden toen de competitie begon. Voor hem is FC Lisse 1 een leerschool, niet alleen tijdens de trainingen en de wedstrijden. Van de spelers en begeleiders om hem heen leert hij ook veel op het mentale en sociale vlak. Kortom Remi is op zijn plaats bij FC Lisse 1.

    De vrijetrappenspecialist vierde zijn eerste competitietreffer voor FC Lisse op zaterdag 10 oktober 2020 in de uitwedstrijd tegen Staphorst. In een duel dat ook dat andere jonkie, Justin van der Putten, voor de eerste keer op derdedivisieniveau wist te scoren voor de FC. Spijtig genoeg werd daar na de competitie stil gelegd. Remi en zijn voetbalmaten staan te popelen om weer op het voetbalveld terug te keren. De voetballiefhebbers zullen hiervoor nog even geduld moeten opbrengen.