• Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een voetbalclub te betalen. Juist in tijden van spanning is sporten extra belangrijk én gezond. Vaak zijn er toch meer mogelijkheden om toch te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Mogelijkheden die soms onvoldoende bekend zijn bij ouders en verenigingen.

  Jeugdfonds Sport & Cultuur

  Is er thuis te weinig geld om je kind te laten sporten of iets aan kunst en cultuur te laten doen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zo kunnen ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, lid worden van een sportclub of een dans, muziek, kunst – of theaterschool.

  Hoe werkt het?

  Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

  Voetbal is voor iedereen, ook als er even geen geld is

  Als hoofdsponsor van het Nederlands voetbal zet ING zich ervoor in dat ieder kind moet kunnen voetballen. Een paar maanden geleden is ING gestart met een nieuw landelijk programma Voetbal is voor iedereen, ook als er even geen geld is’. Een brede samenwerking met de KNVB, de Voorzieningenwijzer, Schuldenlab en de Nederlandse Schuldhulproute (o.a. Geldfit.nl). ING helpt daarbij met financieel contactpersonen bij voetbalverenigingen. Die financieel contactpersonen kunnen vrijwilligers zijn van de amateurclub, of medewerkers van ING die zich als vrijwilliger hebben aangemeld. Deze contactpersonen kunnen mensen helpen om het juiste loket of de juiste regeling te vinden.

   

  Ook FC Lisse neemt deel aan dit programma. Contactpersoon is Richard Mulder, Financieel Coach bij ING én al jarenlang lid van FC Lisse. Meer weten? Neem contact op via richard.mulder@ing.com of 06-20489310.