• De competitieleider van de derde divisie zaterdag heeft Staphorst - FC Lisse dit seizoen op dezelfde dag gepland als een jaar eerder. In 2020 betekende dit meteen door corona een einde aan de competitie. FC Lisse won met 3-1. Komende zaterdag 9 oktober is het vanaf half drie wederom Staphorst tegen FC Lisse. Dit keer met publiek.

  FC Lisse behaalde de zege in 2020 onder meer door doelpunten van Remi van Ekeris en Justin van der Putten. Deze twee Lisserse jonkies wisten ook tegen SteDoCo het net te vinden. Staphorst verloor daarentegen met 1-0 bij koploper Sparta Nijkerk. Het was pas de eerste nederlaag dit seizoen van de formatie van trainer Weerman. Staphorst kreeg tot op heden slechts vier goals tegen, onder meer te danken aan een uitstekende keeper en een sterk centraal verdedigingsduo. Staphorst hield in vier duels de nul. Het speelde 0-0 tegen zowel VVSB als Ter Leede. Aan FC Lisse de taak wel te scoren tegen Staphorst.

  Wel even wennen bij Staphorst is het ontbreken van Martijn Brakke. Brakke speelde liefst 18 seizoenen voor Staphorst. Hij wist daarin meer dan 300 treffers te maken in wedstrijden om het echie. Brakke kan nu op zijn fietsie naar Berkum.

  FC Lisse zat een jaar geleden in een flow na de winst op Hoek, Sparta Nijkerk en Staphorst. Bij het stoppen van de competitie stond het team van trainer Bronkhorst op plek twee. De tweede plaats is ook nu waar de FC staat. Door de 3-1 winst op SteDoCo maakte de FC een reuzesprong van plek zeven naar plek twee. Sparta Nijkerk staat wat los en dan volgen er vele ploegen die wekelijks van positie wisselen op de ranglijst. Maar toch, de FC staat tweede. En dat na een start van twee nederlagen aan het begin van de competitie.

  Geluk dwing je af. FC Lisse wist van de vier gewonnen duels er drie over de streep te trekken in de slotfase. Dat tekent de veerkracht van het team. De drive om wedstrijden te winnen. De teamspirit.

  Staphorst speelt op een relatief klein veld. Dat was de ervaring van de FC in  2016 toen Staphorst en FC Lisse streden om een plek in de derde divisie. De FC verloor op sportpark Noorderslag met 1-0, maar maakte thuis alles goed via een 6-1 zege. Staphorst won dat seizoen wel de amateurbeker van Nederland in eigen huis tegen Noordwijk.

  FC Lisse gaat uit van eigen kracht en zal een oplossing moeten bedenken om de hechte defensie van Staphorst te verschalken. Staphorst kan het dit seizoen iedere tegenstander lastig maken. Kortom er staat wat op het spel zaterdag 9 oktober om half drie in Staphorst. Tot dan.