• De competitie in de derde divisie zaterdag duurt 34 wedstrijden. Toch is wedstrijdronde 30 mogelijk cruciaal en bepalend voor het kampioenschap. Wanneer de FC de uitwedstrijd van zaterdag 14 mei tegen Sportlust '46 weet te winnen dan hebben de geel-blauwen de titel voor het grijpen. Bij ieder ander resultaat blijft de competitie spannend als het gaat om plek 1 en kan ook Sparta Nijkerk nog een kampioensrol van betekenis spelen. De aftrap in Woerden van mogelijk de wedstrijd van het jaar is om drie uur.

  Uitgaande van de laatste twee duels van Sportlust en FC Lisse kun je zeggen dat voor beide teams alles op zijn of haar plaats lijkt te vallen. FC Lisse kan terugkomen, zie Sparta Nijkerk, van een achterstand en kan zakelijk winnen, zie VVOG. Sportlust won twee keer gemakkelijk met 4-0 tegen VVOG en Hoek. De twee spitsen van de kampioenskandidaten verkeren in bloedvorm. Enzo Stroo ging bij FC Lisse voor minimaal vijftien goals, maar heeft de teller intussen op 20 staan. Mark van der Weijden wist reeds 23 keer te scoren voor Sportlust. Van der Weijden is eigenlijk een Altior-man. De tweedeklasser uit Langeraar op zondag staat momenteel onder leiding van oud-FC Lisse-trainer Arjan van der Laan. Van der Weijden zal ooit terug keren naar Altior om samen te kunnen spelen met zijn broers Tom en Ed. Zoals de drie broers Verhaar vanaf volgend seizoen weer spelen voor hun cluppie VOC uit Rotterdam.

  De opvolger van Van der Laan als trainer van FC Lisse was natuurlijk Robbert de Ruiter. Robbert is momenteel technisch manager opleiding bij Sportlust. Een dergelijke functie vervulde Robbert al bij de club uit zijn woonplaats toen in 2016 de trein FC Lisse langs kwam, waarin hij wel moest instappen. FC Lisse en Sportlust zitten in ieder geval vol met ambities en willen graag de stap maken naar de tweede divisie. De twee teams die op eigen terrein moeilijk te verslaan zijn. Dat gaat dus een zware dobber worden voor de FC in Woerden. FC Lisse speelt echter met vertrouwen en gaat altijd voor de drie punten.

  De heenwedstrijd tussen FC Lisse en Sportlust'46 was lange tijd saai van karakter en leek te eindigen in een bloedeloze 0-0. In de 82ste minuut leek Sportlust echter met de winst weg te gaan na een benutte penalty van Quincy Arends. Wanneer de FC Lisse-nood aan de man is wordt David Verweij naar het front gestuurd. Na een hoekschop van Tom Noordhoff scoorde David via een been van een Sportlust-verdediger. De FC Lisse-beer was los. Enzo Stroo kon de 2-1 binnen schieten na aangeven van Jeffrey Klijbroek. Luca Tarani gooide het duel op slot. Een gezapige topwedstrijd kreeg zo een sensationeel slot.

  De FC Lisse-focus is zaterdag 14 mei vanaf drie uur in Woerden op Sportlust '46 gericht. Dit zijn de wedstrijden waarom het gaat. Waar spanning en ambiance is. Wie blijft het koelst en het slimst in de ongetwijfeld kolkende arena. De FC kan de steun van haar achterban goed gebruiken. FC Lisse-fans kom allen naar Woerden en laat je horen!

  Dan nog het volgende.
  1. Voor het bezoeken van deze wedstrijd dienen de niet-leden van Sportlust ‘46 digitaal een kaartje te kopen om deze wedstrijd te bezoeken via: https://www.sportlust46.nl/1740/tickets/
  De hierbij verkregen QR-code geeft recht op toegang tot de wedstrijd Sportlust '46 – FC Lisse. De QR-code van het kaartje moet aan de poort (digitaal of op papier) worden getoond.

  2. Gebruik van vuurwerk op het sportpark van Sportlust '46 is niet toegestaan!

  Voorbeschouwing Sportlust '46 - FC Lisse