• Na 33 jaar krijgt FC Lisse 1 weer de kans om voor eigen publiek kampioen te worden en te promoveren naar het hoogste amateurniveau. In 1989 was een treffer van Mark Ens voldoende tegen Zuidvogels om Ter Specke in 'vuur en vlam te zetten.' Zaterdag 28 mei 2022 is VV Staphorst de tegenstander van FC Lisse vanaf half drie op Ter Specke. Bijna zes jaar geleden vierde FC Lisse feest, nadat het derde divisie-voetbal veilig had gesteld in een tweeluik tegen Staphorst. Gaat de geschiedenis zich herhalen van een feestende FC Lisse-familie na afloop van een voetbalwedstrijd? Komt dat zien, komt dat zien!

    Kampioen worden op een druilerige doordeweekse avond in het verre Friesland. Het had mogelijk geweest. De spelers en supporters wilden graag zo snel als mogelijk de kampioensschaal omhoog tillen. Echter het was de drukste dag van het jaar. Dan ontkom je niet aan druk autoverkeer. Dit veroorzaakt toch altijd een bepaalde loomheid bij de spelers. En dan was er nog de tegenstander: Harkemase Boys. De Friezen wilden terecht niet meewerken aan het Lissers fesie en speelden dan ook met het hart het bekende kick&rush-voetbal. Compact spelen en lange ballen op de gevaarlijke spitsen. En als er dan een slippertje wordt gemaakt in de Lisserse defensie is het zo maar 1-0 voor de gasten.

    De spelers van FC Lisse kregen de opdracht geduld op te brengen. De bal het werk laten doen en zorgvuldig op zoek naar dat ene gaatje in de Harkema-defensie. Voor de pauze kwam de FC niet echt tot kansen. Na de pauze was dit anders. Enzo Stroo zette met een slimme voetbeweging de partijen op 1-1. Na deze gelijkmaker voelde Lis een periode dat het er in zat om de titel binnen te slepen. De bevrijdende 1-2 bleef echter uit, waardoor de FC toch weer op haar hoede moest blijven voor Harkema. De thuisclub zette nog een keer aan. Uiteindelijk moest FC Lisse vast stellen dat er niet meer in zat dan een punt. Dan maar de titel binnen halen op Ter Specke.

    FC Lisse trof Staphorst alleen thuis in die wedstrijd voor 2.000 toeschouwers in 2016. Met een geweldige ambiance. Die ambiance van toen wordt zes jaar later weer verwacht. De jeugd van FC Lisse wordt vaak letterlijk massaal opgetrommeld om hun jongens te ondersteunen. FC Lisse verloor de openingswedstrijd van het seizoen op Ter Specke tegen ACV. Daarna volgde op drie gelijke spelen na een reeks van vele overwinningen. Mede door de regen van de laatste tijd naast goed onderhoud is de grasmat van de FC weer op weg naar de status van een biljartlaken, zoals het in 2016 was. Dit betekent dat FC Lisse naar hartelust haar combinatievoetbal kan spelen.

    Een ploeg die kampioen kan worden vertoont doorgaans weinig gebreken. De selectie van FC Lisse is na een loodzwaar seizoen opmerkelijk fit. FC Lisse zal dan ook alles uit de kast halen om na 33 jaar weer eens thuis kampioen te worden. FC Lisse tegen Staphorst is zaterdag 28 mei vanaf half drie de plaats om te zijn. Eindelijk worden na twee corona-jaren de prijzen weer verdeeld. En FC Lisse wil vooraan staan bij de verdeling van de prijzen.

    Voorbeschouwing FC Lisse - VV Staphorst