• Het stop zetten van de competitie in 2019/2020 viel in het nadeel uit van OSS’20 en Sparta Nijkerk. De twee ploegen leken op weg naar de tweede divisie. Helaas viel dit in het water. Om de prestaties van een seizoen eerder te herhalen, zal niet meevallen voor de Nijkerkers. Toch is dit wel de doelstelling van Sparta. Kan FC Lisse daar zaterdag 26 september een stokje voor steken? De aanvangstijd is om zes uur.

  De duels tussen Sparta en FC Lisse kenden vorig seizoen twee gezichten. In Nijkerk kwam de FC er totaal niet aan te pas. In het begin van de competitie wist Lis niet eens wat winnen was. Doelman Erik Cummins voorkwam een grote nederlaag. Op Ter Specke waren de geel-blauwen op 8 februari 2020, de dag dat onze hoofdsponsor van BE Networks Martijn Kamerman zijn 38ste verjaardag vierde, heer en meester. Erik Cummins viel dit keer tachtig minuten niet op. Een goed teken. Een teken dat de verdediging als een huis stond. In de eerste tien minuten wist Erik wel op een fantastische wijze een vrije trap te keren van Donny van der Wal. Vervolgens had de FC de regie. Kreeg het vele kansen, maar kon het er echter maar een van benutten via Jeffrey Klijbroek. De FC won met 1-0 en leek op weg naar een top vijf klassering met mogelijk uitzicht op de nacompetitie. Zo ver kwam het niet. De redenen zijn bekend.

  FC Lisse wil graag de eerste thuiswinst pakken. Tegen VVSB speelde FC een voortreffelijke eerste vijftien minuten. Remi van Ekeris en Jeffrey Klijbroek hadden de 1-0 op hun schoen…hadden. Vervolgens sloeg VVSB in tien minuten drie keer toe. De wedstrijd was daarmee in feite gespeeld. Het uitvallen van de scheidsrechter gaf de FC nog een klein beetje hoop op een beter resultaat. Deze hoop bleek niet terecht.

  FC Lisse heeft zoals al eerder gezegd de tijd nodig nieuwe spelers in te passen. Toe te werken naar automatismen. FC Lisse hoopt dit proces eerder te voltooien dan een jaar eerder. Om niet weer aan een inhaalrace te moeten beginnen.

  Sparta Nijkerk deed het voortreffelijk in de voorbereiding met prima resultaten en goed spel tegen onder meer Kozakken Boys, AFC en IJsselmeervogels. Het bekerde ook verder en mag nu aantreden op 6 oktober tegen Rijnsburgse Boys. Net als iedere andere club mist Sparta de steun van de twaalfde man in de uitwedstrijden. Een niet te onderschatten gemis.

  Sparta heeft ook dit seizoen een prima selectie, die naar verwachting hoge ogen gaat gooien. Doelman Gino Coutinho neemt zijn ervaring mee opgedaan in het betaalde voetbal. Spits Jesse van Nieuwkerk zagen wij een paar jaar geleden nog met Quick Boys zegevieren op Ter Specke. Maurice de Ruiter heeft ook de nodige voetbalkwaliteiten in huis.

  FC Lisse zal opnieuw proberen haar eigen spel te spelen. Kansen krijgt het genoeg, maar nu nog de doelpunten. FC Lisse tegen Sparta Nijkerk zaterdag 26 september om zes uur.