• HSV Hoek is al jaren de hoogst spelende amateurclub uit Zeeland. In 1996 greep het zelfs een afdelingstitel. In de strijd om de zaterdagamateurtitel was Scheveningen veel te sterk. Nu 25 jaar later na dit beste resultaat uit de clubgeschiedenis zit Hoek nog steeds vol met ambities. De Zeeuwen en de Belgen uit dit team maken dan ook de lange reis komende zaterdag 18 september naar Ter Specke. FC Lisse tegen Hoek begint om half drie.

    FC Lisse en Hoek promoveerden net als VV Katwijk in 1989 naar het hoogste amateurniveau van de zaterdagamateurs. En over lange reizen gesproken. De eerste keer dat Hoek in het seizoen 1989/1990 de bus pakte naar Lisse begon het daar steeds harder te regenen. Aangekomen in Lisse bleek het veld van de FC onbespeelbaar. Afgelast. En Hoek kon weer terug. Nog een bijzondere busreis voor Hoek was natuurlijk de penaltysoap uit 2017, dat de landelijke pers haalde. FC Lisse vond uiteindelijk haar Waterloo. En als we het toch over afstanden hebben. Hoek-trainer Kees Kist ging in het seizoen 1989/1990 een aantal keren per week vanuit Steenwijk in Overijssel naar Hoek en weer terug.

    Naast vele Belgen heeft Hoek spelers onder contract gehad uit de meest uiteenlopende landen. Wat te denken van onder meer Burundi, Ghana, Ivoorkust, Sierra Leone en Litouwen. Bekende ex-spelers van Hoek zijn onder meer Angelo Nijskens, Remco van Keeken en Arjan Human. Hoek won vele districtsbekers en kwam in 2003/2004 tot de laatste zestien in de KNVB-beker, waarin het verloor van Heracles. Heracles ook in 2017 de tegenstander van Hoek, na de penaltysoap in Lisse.

    Vorig seizoen was er een Hoek tegen FC Lisse in Zeeland tijdens de feestweek in ons dorp. Beide ploegen hadden voorafgaand aan dit duel nog niet gewonnen. FC Lisse ging met een 2-0 voorsprong rusten via Tom Duindam en Jeffrey Klijbroek. Na de pauze scoorde Hoek nog een keer tegen. De laatste aflevering van FC Lisse tegen Hoek op Ter Specke was aan het begin van 2019. De FC zat in een goede fase. Het verdiende meer dan de 1-1 eindstand.

    Afgelopen zaterdag speelden FC Lisse en Hoek teleurstellend gelijk. Tot aan de zestien deed de FC het goed tegen ODIN'59, maar de afronding ontbrak. Pech was er met een schot van Jeffrey Klijbroek op de paal. Verheugend vast te stellen dat de FC door de komst van Ludcinio Marengo meer mogelijkheden heeft voorin. Mitchel Bormann kan met zijn tomeloze energie een meerwaarde zijn voor het team. Hoek nam een snelle voorsprong van 2-0 in eigen huis tegen Harkemase Boys, maar kon deze voorsprong niet vast houden.

    Hoek heeft met spelers als Rik Impens, Istvan Bakx en Steve Schalkwijk de nodige aanvalskracht in huis. En natuurlijk is er ook nog de creatieve middenvelder Jonathan Constansia. Kortom Hoek heeft het nodige te bieden. En FC Lisse wil dit keer niet alleen de zestien bereiken van de tegenstander, maar ook het net laten bollen. FC Lisse - HSV Hoek is er zaterdag 18 september vanaf half drie op Ter Specke.