• Met FC Lisse en Barendrecht komen zaterdag 16 oktober twee teams het veld op in Lisse die in vorm zijn. Barendrecht behaalde na een stroeve start in de competitie zeven punten uit de laatste drie duels. De formatie van trainer Richard Elzinga won bovendien met 3-0 in de beker midweeks van Scheveningen. FC Lisse zit in een flow met zestien punten uit de laatste zes duels. Kortom er wordt uitgekeken naar de aftrap vanaf half drie op sportpark Ter Specke.

    Een mooi affiche wacht de supporters van FC Lisse en Barendrecht. Misschien staan er wel de beste twee middenvelden van de derde divisie tegenover elkaar. Het tandem Jeffrey Klijbroek en Tom Noordhoff bij FC Lisse en Joey Jongman bij Barendrecht. Uiteraard krijgen de genoemde spelers de steun van hun medespelers om te excelleren. Jongman is terug op het oude nest, waarvoor hij al eerder zes jaar speelde. De afgelopen drie seizoenen speelde de uiterst gedreven begin dertiger bij Katwijk. Hij viel daarop met zijn loopvermogen, techniek en geweldig schot uit de tweede lijn. Zijn missie, kampioen te worden met Katwijk, slaagde niet. Mede door de coronastops. Zijn gezinssituatie en de reisafstand deed Jongman besluiten terug te keren naar de Bongerd, waarmee hij altijd contact heeft gehouden.

    En FC Lisse? Het blijft maar winnen. Het goede gevoel meegenomen uit de voorbereiding is terug. De spelers zijn bereid voor elkaar een stapje meer te doen. Ze gunnen elkaar het succes. Ze strijden tot het gaatje en raken niet in paniek bij een achterstand. Te allen tijde proberen de spelers van trainer Raymond Bronkhorst situaties voetballend op te lossen. En de aanval kiezend als de beste verdediging. De ziekenboeg stroomt langzaam leeg bij de FC. Daardoor neemt de concurrentie toe en dat is goed voor de trainer, maar ook voor de spelers. Als je een lang seizoen moet spelen van 34 wedstrijden is het belangrijk om een zo breed mogelijke selectie te hebben. De spelers van FC Lisse gaan ook buiten de wedstrijden goed met elkaar om. Een goede sfeer werkt prestatieverhogend. Ondanks de positieve resultaten is het belangrijk voor geel-blauw om met beide benen op de grond te blijven staan. Het seizoen duurt immers nog heel lang.

    De laatste editie van FC Lisse tegen Barendrecht in Lisse was met schrikkeljaar 2020. Om precies te zijn op zaterdag 29 februari 2020. Het had die week veel geregend. Het veld was zwaar. Bovendien stond er veel wind. Goed voetbal was die dag vrijwel onmogelijk. Bij FC Lisse zes spelers aan de start, die nu nog in de selectie zitten: Erik Cummins, Jeffrey Perez Stoof, David Verweij, Tom Noordhoff, Jeffrey Klijbroek en Jaap Zwetsloot. Bij Barendrecht Tim Eekman, Stanley Husen, Max van Dijk, Danny Monster, Nick Vorthoren, Peter de Lange en Marouane Bakour. De wedstrijd verdiende geen winnaar. Toch kwam de FC op 1-0 vier minuten voor tijd. Boyd Stevens dribbelde vanuit de achterhoede naar voren. Er kwam een vrije trap net buiten de zestien. Boyd mikte de bal over de muur. Het leder ging via een verdediger van Barendrecht binnen. In de slotfase ontsnapte de FC diverse keren aan de gelijkmaker.

    Zaterdag 16 oktober is het weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. FC Lisse en Barendrecht willen maar al te graag vanaf half drie laten zien wat zij in huis hebben.