• Op 29 oktober 2016 pakte FC Lisse onder trainer Robbert de Ruiter door een 2-1 zege op Ter Specke tegen Jong Almere City de eerste periodetitel in de derde divisie zaterdag. Dat seizoen 2016/2017 promoveerde de FC via winst in de nacompetitie tegen Dongen en Harkemase Boys naar de tweede divisie. FC Lisse kan komende zaterdag 13 november op Sportpark De Toekomst in Amsterdam onder trainer Raymond Bronkhorst de eerste stap zetten naar het gewenste doel: de tweede divisie. FC Lisse heeft alles in eigen hand als het gaat om het behalen van de eerste periodetitel van het seizoen 2021/2022. Tegenstander vanaf half drie zijn de zaterdagamateurs van Ajax.

  De spelers van FC Lisse maken er onderling grappen over. Het onderwerp is dan de herhaalde wederopstanding van FC Lisse. Er werd de afgelopen negen duels met 0-0 gelijk gespeeld tegen ODIN'59 en Barendrecht. De reden was dat de FC niet met 1-0 achter kwam. Tegen SteDoCo, Staphorst, Excelsior'31 en Sportlust'46 kwamen de geel-blauwen steeds met 1-0 achter om uiteindelijk met 3-1 te winnen. Tegen Hoek boog Lis achterstanden van 1-0 en 2-1 om in een 4-2 zege. De winst bij DVS'33 was een latertje. Alleen tegen DOVO werd er 'normaal'gewonnen. FC Lisse pakte concluderend heel vaak de drie punten in de slotfase. Als dit zo vaak gebeurt kun je dit geen geluk meer noemen. De overtreffende trap in deze overwinningenroes was de winst op Sportlust'46. Tachtig minuten lang kregen beide ploegen geen uitgespeelde kans. Een benutte strafschop van Sportlust brak de wedstrijd open. FC Lisse gooide alle remmen los en wist op wonderbaarlijke wijze het tij nog te keren.

  Bij Ajax ging er dit seizoen van alles mis. Met Enoh, Koppers, Burgzorg en Quasten binnen de selectie leek er genoeg ervaring aanwezig. De vier profs kwamen echter door blessures nauwelijks aan spelen toe. De resultaten van de Amsterdammers kwamen in een neerwaartse spiraal terecht. Het zo door Ajax gewenste linkerrijtje raakte zo uit zicht. Trainer Detlef Le Grand moest het veld ruimen. Zijn plaats is intussen overgenomen door Sander Middelbeek. Bestaat er een schokeffect? Ajax wist onder Middelbeek meteen te verrassen met een knappe 2-1 uitoverwinning op Sparta Nijkerk. Romano de Jonge zorgde voor het eerste Ajax-doelpunt na 405 minuten.

  Bij Ajax-zaterdag kwamen in het verleden oud-profs uit als Sjaak Swart en Dick Schoenaker. Ajax-zaterdag werd bijna 40 jaar geleden opgezet op advies van Johan Cruijff. Als een soort van tweede Jong Ajax, waar de laatbloeiers uit de opleiding werden opgevangen. Ajax-zaterdag nam begin jaren negentig deel aan het Bram Polderman Toernooi van FC Lisse. In de selectie van Ajax onder meer een latere trainer van FC Lisse: Said Ouaali.

  In de huidige selectie van Ajax zitten diverse spelers, die ooit uitkwamen voor teams uit de Bollenstreek. Te denken valt aan Romano de Jonge (Katwijk), Virgil Deen en Carlos Opoku (beiden Rijnsburgse Boys) en Luuk Slegt (FC Rijnvogels en Noordwijk).

  De laatste ontmoeting tussen Ajax-zaterdag en FC Lisse op De Toekomst was op zaterdag 26 oktober 2019. Bij de Amsterdammers stond als rechtsback Mitchel Bormann opgesteld. Mitchel speelt intussen voor FC Lisse. FC Lisse won dat duel met 2-1 via treffers van Jaap Zwetsloot en Kubilay Köylü. De Jonge scoorde tegen.

  FC Lisse heeft het behalen van de eerste periodetitel in eigen hand. Het heeft 23 punten, twee punten meer dan Harkemase Boys. De geel-blauwen hebben een doelsaldo, dat drie doelpunten beter is dan die van de Friezen. Harkema speelt komende zaterdag 13 november de lastige uitwedstrijd tegen Excelsior'31. FC Lisse speelt vanaf half drie tegen Ajax-zaterdag. FC Lisse kan gezien de resultaten van de laatste maanden met vertrouwen dit duel tegemoet zien. Wetende dat het achterstanden kan repareren.

  FC Lisse-publiek steun het team op weg naar de eerste periodetitel van de derde divisie op zaterdag.