Zomeravondvoetbal 2019 ten einde

Het Zomeravondvoetbal bij FC Lisse zit er op. Met 23 teams en voor het eerst op vrijdagavond was de 8e editie wederom een groot succes. De poulewinnaars Lisse West (A), Aa’tje voor de sfeer (B) en Presafe (C) ontvingen uit handen van de organisatie (Hubert Habers, Rene de Jager, Han Baak, Kees Schalk, Rene de Kooker en Wim Boot) een veldje bier.

Applaus was er voor de atleten van de Spartaan, die in de laatste speelronde tot grote hoogte stegen en een 4e plaats (C-poule) behaalden.  FC Lisse 6, een ploeg die toch menig beker wist binnen te halen, werd op de laatste speelronde verslagen door de groen/witten. Nog net voor Sjoerd van Aanholt zijn befaamde omhaal in de strijd kon gooien, floot Wim Boot voor het laatst af en waren de punten veilig gesteld. De sprint, hoogspring en discus talenten van de overburen traden in de voetsporen van legendes als Aad van der Poel (hij verzette ooit met een sneeuwbal de klok van de Agathakerk) en Noop van der Klauw (momenteel één van de smaakmakers in het 1e elftal van de FC Lisse Walking Footballers). Zij begonnen ooit als atleet maar werden later begenadigd voetballers.

Barman Johan van der Slot, achter de bar geassisteerd door Jan, Gillian en Fedor, werd als vanouds toegezongen op het sfeerterras en voor Hennie de Bakker (dit jaar in de ziekenboeg) was een bloemetje geregeld. De BBQ werd verzorgd door Keurslager Clemens. De terugblik komt van Ivar Gribnau van Presafe!

“Als je ooit in je leven kunt zeggen kampioen te zijn geworden in de zomeravondcompetitie, mag je zeggen dat je als team het hoogtepunt hebt bereikt. En eindelijk, na jaren onderaan gebungeld te hebben, was het voor ons zover: Team Presafe kampioen in Poule C!

Zeven zomerse vrijdagavonden speelden we tegen teams uit Lisse, Hillegom, Sassenheim en Noordwijkerhout. Teams met ervaren en minder ervaren voetballers; teams met voetballers uit het ‘eerste’, en voetballers uit het ‘laatste’; teams met senioren, veteranen en hier en daar zelfs een verdwaalde junior; en een team met Spartanen – de atletiekvereniging welteverstaan!

De verscheidenheid aan teams en kwaliteit maakt zomeravondvoetbal een unieke, uiterst sportieve en gezellige competitie. De ene week speel je tegen de allerbeste voetballers, de volgende week denk je zelf de allerbeste te zijn – waarover dan tot in den treure opgeschept kan worden tijdens de lange derde helft.

Zomeravondcompetitie je bent gewoon te leuk. We kunnen niet wachten tot volgend jaar!

Team Presafe.”