Zaanse talenten naar FC Lisse

FC Lisse heeft warme banden met de Zaanstreek. Jarenlang stond de Zaanse trainer Misha Salden aan het roer bij de geel-blauwen. Ook Zaanse-spelers als Nigel Hardenberg, Revinio Morsen en Justin Valk zagen FC Lisse als een warm bad. Opnieuw hebben twee Zaanse spelers hun weg gevonden naar Sportpark Ter Specke. Het is de eeneiige tweeling Genridge en Denzel Prijor. De tweeling is intussen speelgerechtigd om uit te komen in de selectie van FC Lisse op de zaterdag.

Tweelingen in het voetbal in Nederland. De beroemdsten zijn natuurlijk Frank en Ronald de Boer bij Ajax en Willy en René van der Kerkhof bij PSV. FC Lisse kent Bram en Johan Prins. Alleen kenners weten het verschil. Denzel en Genridge zijn ook moeilijk uit elkaar te halen. Of wie goed kijkt. Bij Denzel zie je een klein spleetje tussen zijn tanden. In ieder geval kunnen de 21-jarige spelers elkaars voetbalschoenen aan.

De voetbalwieg van Denzel en Genridge staat bij Hellas Sport in Zaandam. De verwarring om ze uit elkaar te houden was groot. De twee vormden immers de centrale verdediging van Hellas Sport. Een seizoen was de tweeling van elkaar gescheiden. Genridge maakte een uitstapje naar AFC. Daar werd Genridge omgeschoold tot vleugelaanvaller of aanvallende middenvelder. Denzel kan uit de voeten in de achterhoede en op het middenveld en is wat meer verdedigend ingesteld.

De tweeling ging vanaf 2009 voor FC Volendam spelen. In 2014 maakten de twee de overstap vanuit de A-junioren naar de beloftes van FC Volendam. De twee hebben nog samen gespeeld met Boyd Stevens, die ook onlangs overkwam naar FC Lisse.

Genridge debuteerde in het eerste team van FC Volendam op 20 september 2014 tegen RKC Waalwijk. Denzel maakte voor de eerste keer zijn opwachting in het eerste team van FC Volendam op 27 februari 2015 tegen Emmen.

FC Lisse is blij met de tweeling. De selectie heeft zo de gewenste verbreding gekregen. Denzel en Genridge veel voetbalplezier bij de prachtige club FC Lisse.