VVOG – FC Lisse 2-1

Viel de seizoensopening van FC Lisse een week geleden letterlijk in het water, in Harderwijk maakte geel-blauw een week later een valse start tegen VVOG. FC Lisse verloor geheel onnodig met 2-1 de eerste wedstrijd in de competitie van de derde divisie.

En de start van Lis was zo veel belovend. In de tweede minuut kwam na een afgeslagen corner de bal bij Justin Valk. Deze slingerde de bal voor. De attent gevolgde Rowdy van der Putten kopte de bal via de paal binnen. Een start zoals ieder team wenst. FC Lisse bleef een korte periode goed combineren vanuit het middenveld. Een combinatie tussen Ayoub Aït Afkir en Rowdy kreeg geen voortzetting in verband met buitenspel.

Na een kwartier spelen ging FC Lisse achteruit spelen in plaats van vooruit. FC Lisse kon niet langer domineren. VVOG nam de regie in handen. De Lisserse verdediging kreeg het zwaar te verduren. Er ontstonden mogelijkheden voor de thuisclub via Pernelly Bia. Erik Cummins stond paraat. Zoals hij ook handelend wist op te treden vlak voor rust bij een kans voor Mike Ahrens.

FC Lisse kreeg na een half uur te maken met een letterlijk pijnlijke tegenvaller. Thierry Monteny trok een sprint. Onderweg voelde hij iets knappen. Zijn hamstrings. Wat een domper, vooral voor Thierry zelf die zo zijn best doet terug te keren op niveau in de hoofdmacht. Hem wacht nu een herstelperiode van zeker zes weken. Milton Klooster werd zijn vervanger.

In de tweede helft zette VVOG nog meer druk op de tegenstander. VVOG wist tot twee keer toe te scoren met de hulp van FC Lisse. Na een cornerbal stond niemand de linkerkant af te dekken van het Lissers doelgebied. De bal werd voor gegeven. De mee opgekomen VVOG-verdediger Jan Jurriën Hop kon ongehinderd de 1-1 binnen koppen. Tussen de bedrijven door schoot Mark de Loor over. Tijdens het nieuws van vier uur bracht VVOG Joshua Tijdens binnen de lijnen. Deze profiteerde van foutief uitverdedigen vanuit de Lisserse defensie.

FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter besloot tot een dubbele wissel. Bas Buimer en Boyd Stevens kwamen in de ploeg voor Ayoub en Mark. FC Lisse werd dreigender. Milton had een uitstekende voorzet in huis. Bas kopte deze helaas naast de goal van VVOG. Een streep van Kevin van der Zwet werd katachtig gestopt door VVOG-doelman Kevin Rijnvis. Vlak voor tijd trok VVOG-verdediger Wilko Braam aan de noodrem door Milton van scoren af te houden. Braam ging er af met rood. FC Lisse haalde geen voordeel uit deze situatie. De toegekende vrije trap leverde niets op.

FC Lisse droop teleurgesteld af. Uithuilen en opnieuw beginnen. Komende zaterdag speelt FC Lisse de thuiswedstrijd tegen Hoek. De aftrap op Ter Specke is om half drie.