VVOG – FC Lisse 2-0

Het gebrek aan scorend vermogen begint bij FC Lisse ernstige vormen aan te nemen. Voor de derde keer op rij verloor de FC niet alleen een wedstrijd, maar werd er ook niet gescoord. De reuzendoder van de Bollenstreek-clubs, VVOG, ging zo met 2-0 in Harderwijk winnen. Niet zo lang geleden had de FC de meest scorende ploeg en de formatie met de minste tegengoals in de Derde Divisie. Voetbal is en blijft onvoorspelbaar. Ondanks alles is FC Lisse in punten nog steeds de koploper in de Derde Divisie.

FC Lisse kwam fit uit de winterstop. Nog geen twee weken later is er plotseling een ziekenboeg met daarin Murat Önal, Brian van der Werff, Thierry Monteny en Roel de Goede. Als een team minder loopt is het aan de wissels om hun kansen te grijpen. Steven Olsthoorn en Martin van Eeuwijk begonnen op de bank De basis vergeleken met een groot deel van voor de winterstop was zo op vijf posities anders. Op doel stond bij Lis Tim Orlowski. Boyd Stevens was de linksback. Op het middenveld konden Justin Valk en Oliver Rifai uit de voeten. Rowdy van der Putten stond in de spits. Op de tribune was niet alleen Piet Schrijvers een aandachtig volger, maar ook de trainer van Rijnsburgse Boys Pieter Mulders. De uien komen volgende week zaterdag naar Ter Specke.

Tegenstanders worden grondig bekeken. Bespiegelingen vooraf kunnen echter meteen de prullenbak in, wanneer er iets opvallends gebeurt in de beginfase. Buitenspel of niet. VVOG-topschutter Jeremy de Graaf kreeg alle ruimte aan de rechterkant. De naar GVVV vertrekkende De Graaf passeerde met een diagonaal schot Tim. VVOG kon na de snelle voorsprong in de counter haar offensieve kracht uitspelen. FC Lisse moest voor de derde keer rij terug knokken van een achterstand.

De gevaarlijkste man aan de kant van FC Lisse was Koen Fokkema. Een eerste schotpoging van Koen ging voor langs. Bij de volgende kans was Koen de aangever. Rowdy kreeg de bal op een presenteerblaadje. De 1-1 leek een kwestie van tijd. Rowdy raakte het speeltuig niet helemaal lekker. De paal bracht redding voor VVOG. Even later was er een geplaatst schot van Rowdy. VVOG-keeper en aanvoerder Frans Koornberg keerde deze inzet. Ook Rik Vermeulen was niet gelukkig. Zo werd een fraaie boogbal van Rik uit het doel gebokst door Koornberg.

FC Lisse kwam gemotiveerd uit de kleedkamers voor de tweede helft. Koen soleerde richting het doel van VVOG. Tot de zestien van de tegenstander is het spel van FC Lisse prima, maar dan stokt het bij de FC. Het werd een herhaling van zetten in vergelijking met een week eerder tegen Jong FC Volendam. Een snelle VVOG-counter deed Lis de das om. Weer was De Graaf op snelheid weg. Zijn voorzet werd succesvol binnen gelopen door Pernelly Biya. Intussen kwamen Steven en Martin in de ploeg.

Een voorbeeld van net niet was Niels Buys. Uit een corner kopte hij prima in. Jammer voor hem en FC Lisse stond er een VVOG-verdediger op de doellijn om de bal weg te werken. Dan maar over de grond dacht Niels. Weer zonder resultaat. En ook Koen kreeg zijn naam niet achter een treffer. FC Lisse bleef nog een beetje in de wedstrijd dankzij Tim. De FC Lisse-doelman was in een man tegen man gevecht sterker dan De Graaf.

FC Lisse droop teleurgesteld af, hopende op betere tijden. Juist in het voetbal kan alles binnen een week weer veranderen. FC Lisse treft zaterdag 28 januari op Ter Specke Rijnsburgse Boys. Dit duel kent een apart aanvangstijdstip. De bal wordt om twee uur aan het rollen gebracht.