VVOG – FC Lisse 1-1

FC Lisse was heer en meester gedurende lange tijd in het treffen met VVOG. Het vergat echter zichzelf te belonen in Harderwijk. Diverse mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld en de tegengoal kwam voor Lis uit de lucht vallen. Na de 1-1 mochten de angstig spelende Harderwijkers de handen dichtknijpen met het punt. FC Lisse was teleurgesteld door het mislopen van twee punten, die de formatie van trainer Robbert de Ruiter op een hogere positie hadden moeten brengen op de ranglijst.

Jordi Tiktak liep op krukken. Eerst moet het vocht uit zijn knie. De kans op een afgescheurde kruisband is groot. Mogelijk de vierde speler van FC Lisse, na Niels Buijs, Koen Fokkema en Kevin van der Zwet, die in twee seizoenen dit over komt. En allemaal gek genoeg op natuurgras. De knie van Tom Noordhoff was ook niet helemaal stabiel, waardoor hij op de bank begon. Dat betekende een basisplaats in het centrum van de geel-blauwe verdediging voor David Verweij en op het middenveld voor Mo Adouch.

De Barendrecht-scout kon opnieuw vast stellen, dat FC Lisse heel aardig kan voetballen wanneer het de ruimte krijgt. En dan vooral het de linkerkant op zoekt met de dreigende Kübilay Köylu. VVOG had diverse spelers nodig om het gevaar Kübilay in te dammen. In minuut 14 bereikte Kübilay de achterlijn. Zijn voorzet ging aan Jaap Zwetsloot en de andere voorwaartsen voorbij. Daarvoor was er de schietkans van Jeffrey Klijbroek.

Na het eerste kwartier, wat voor FC Lisse was, kwam VVOG uit haar schulp. Harry Kersten en rechtsback Jeffrey Snijders zagen hun schoten maar net over de lat gaan bij FC Lisse-doelman Erik Cummins. Na deze oprisping van de thuisclub nam het beter voetballende FC Lisse weer de regie in handen. Jaap had het momentum. Eerst zag hij VVOG-doelman Paul Eppink nog redden. In de 31ste minuut had Jaap een vrije schietkans. In plaats van de bal rustig binnen te schieten, schoot Jaap gehaast over. Vier minuten later kreeg Jaap de bal op een presenteerblaadje van Kübilay. Dezelfde rolbezetting als bij de 0-1 twee weken eerder tegen Barendrecht. VVOG viel aan. Jeffrey Perez Stoof voor kwam met een sliding, wat wel een corner opleverde, de gelijkmaker. Kübilay schoot vlak voor rust de bal nog in de handen van Eppink.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niets. Hoewel de marge maar een doelpunt was was de FC haar tegenstander de baas. De 1-1 in minuut 63 kwam dan ook uit het niets. FC Lisse gaf onnodig halverwege haar eigen helft een vrije trap weg. Uit de spelhervatting scoorde VVOG-icoon en aanvoerder Tim Muller met het hoofd.

FC Lisse wisselde een spits voor een spits. Tom Duindam kwam er in voor Rik Vermeulen. FC Lisse voerde het tempo op. De 2-1 in het voordeel van Lis leek een kwestie van tijd. In minuut 66 schoot Kübilay de bal over de boomlange Eppink heen. De bal kreeg te weinig snelheid mee, waardoor Muller de bal voor de doellijn kon wegtrappen. Tom Noordhoff kwam er in voor Jaap. FC Lisse ging op jacht naar de winnende. Oussama Siali ging fraai langs diverse tegenstanders. Op dat moment had een balletje breed mogelijk meer succes opgeleverd. Nu ging zijn inzet over. Jeffrey Kleijbroek kon even later uithalen, waarbij de bal snel rond ging.

In de slotfase verving Brian Iliohan nog Kübilay. Na zijn tweede gele kaart mocht Jeffrey Perez Stoof voortijdig de kleedkamer opzoeken. De tien van Lisse bleven het proberen. Brian kopte nog naast na een vrije trap. Na de 1-1 bleef het nog lang stil bij de FC. De teleurstelling was groot over het gelijkspel, wat een overwinning had moeten zijn.

FC Lisse speelt nu twee keer op rij thuis. Komende zaterdag wacht op Ter Specke vanaf half drie Jong Almere City.