Vrijwilligersspeld voor Leo Beyk en Wil van der Klauw

Een vrijwilligersspeld van de gemeente Lisse is een bijzondere onderscheiding. Het verhaal krijgt een nog bijzondere lading, als deze wordt uitgereikt aan twee zwagers die dit vooraf niet van elkaar weten. Leo Beyk en Wil van der Klauw werden in het zonnetje gezet door wethouder De Roon. Voor hun jarenlange verdiensten met name in het zaalvoetbal bij FC Lisse.

De zaalvoetbalcompetitie bij FC Lisse is uniek in de regio. De start hiervan was vlak na de fusie in 1981 tussen Lisser Boys en FC Lisse. Leo en Wil waren al snel actief als scheidsrechter. Een berekening los latend over vele seizoenen zaalvoetbal. Dan kom je tot 16.000 wedstrijden. Twaalf procent hiervan werden gefloten door Leo en tien procent door Wil. In al die jaren was ook Theo Bon iemand, die vaak de scheidsrechtersfluit hanteerde.

De competitie startend in de Ter Specke hal werd groter en groter. Zeker na het verdwijnen door een  brand begin jaren negentig van de THB-hal. Er moest uitgeweken worden op de woensdagavond naar de Meerzichthal. Na het vertrek van de volleyballers van Liusna werd de Ter Specke hal de enige locatie voor het zaalvoetbal in Lisse.

Leo stelde jarenlang de scheidsrechters aan. Vulde de gaten in, als arbiters nog op vakantie waren. Leo en Wil stonden altijd klaar voor de zaalvoetballers. De vrijwilligersspeld komt hen toe. Van harte mannen.

En dan praten wij maar niet over het feit, dat Leo en Wil jarenlang actief waren binnen de zaterdagcommissie van FC Lisse. En dat het echte FC Lisse-supporters zijn.