Vriendschap belangrijk voor Thierry Monteny

Thierry Monteny is niet alleen een familieman. De 25-jarige speler van FC Lisse hecht ook aan langdurige vriendschappen. Dit zijn contacten gebaseerd op eerlijkheid en vertrouwen. Vriendschap geeft ook energie aan een persoon. De account-manager van onze hoofdsponsor BE Networks is een blij mens. Blij met zijn omgeving, blij met zijn familie, blij met zijn vrienden, blij met het spelen bij FC Lisse, blij met zijn werk en blij dat hij binnenkort met zijn vriendin de trotse ouders mag worden van een zoon.

Er wordt weleens gezegd, dat Thierry geboren is met een bal. “Als klein mannetje was ik altijd met een bal bezig. Buiten spelen en voetballen dat hoorde bij mij. Hoe meer, hoe beter. Ik ben geboren in de Mendeldreef. Daar had je heel veel jongetjes, die later op FC Lisse gingen. Tom Broekhuizen woonde twee straten verderop. Jelle van der Valk, Nick te Water, Sven van der Valk en ga zo maar door. Er ontbrak nooit een bal. Met Jelle en Tom ben ik altijd heel close gebleven. Mooi om te zien dat Jelle en Tom het nu zo goed doen met hun bedrijf Preau Sports. Ik heb met Tom tien jaar lang bij ADO gespeeld. Heel bijzonder was het dat wij elkaar onlangs tegenkwamen als tegenstander in de KNVB-beker bij SJC tegen FC Lisse. Tom had een redelijk grote mond in de aanloop naar deze wedstrijd. Misschien terecht, omdat zij een goede voorbereiding hadden gedraaid. Gelukkig wisten wij die wedstrijd te winnen, anders hadden wij meer last van hem gehad. Later kon Tom in de competitie met SJC zijn revanche pakken. Wat Tom ook doet ik blijf altijd met hem meeleven. Ik denk dat Tom diep in zijn hart nog steeds voor FC Lisse wil spelen. Wie weet sluit Tom ooit nog weer eens aan bij FC Lisse.”

Onlangs stond een andere goede vriend van Thierry, Dennis Verbaas, op de training op donderdagavond te kijken bij FC Lisse. Dennis die vorig jaar trouwde met zijn Maleisische prinses. “Ik ben Dennis altijd blijven zien als dezelfde jongen. We zien elkaar heel weinig. Als hij hier is voor een kort bezoek dan wil hij altijd zijn familie en zijn maatjes zien. Wat Dennis mee maakt is in feite een sprookje. Ik heb dat een keer daar in levende lijve meegemaakt. Het is echt bizar. Bijna niemand kan het zich voorstellen wat daar gebeurt. Dennis was van jongs af aan al aan het reizen. Hij voelt zich altijd prima op onbekende bodem. Dat andere bestaan past goed bij hem. Alles is uitstekend op orde om daar een gelukkig bestaan op te bouwen.”

Een andere vriend voor het leven van Thierry is Nils Thörner. De personal trainer, die sinds dit seizoen zich performancetrainer mag noemen bij de zaterdagselectie. “Ik ben denk ik de eerste FC Lisse-speler, die bij hem in behandeling kwam. Ik kan bij Nils altijd aan de bel trekken. Hij sleurt mij er altijd weer uit. Nils is niet alleen op fysiek gebied, maar ook op mentaal gebied sterk. Dat niet alleen bij mij. Hij weet heel veel jongens goed te ondersteunen. Nils is een super leergierig iemand met veel ambities. Heel professioneel. Hij kan alleen maar beter worden.”

Net als Lars Rauws werkt Thierry bij BE Networks, het bedrijf van FC Lisse-supporter Martijn Kamerman. BE Networks is hoofdsponsor van FC Lisse. “Via FC Lisse kwam ik in contact met Martijn. Dat is alweer zo’n drie á vier jaar geleden. Ik had meteen een uitstekende click met Martijn. Hij zag in mij een goede sales manager. Dat leek mij in die tijd wel leuk. Ik ben een paar keer op gesprek geweest in België. Op dat moment was het nog lastig dit te combineren met voetbal, aangezien Martijn nog geen kantoor had in Amsterdam. In februari 2017 ging de office open in Amsterdam. Drie maanden later kon ik daar beginnen. Ik zit in de account-management. Ik ga nieuwe business aan met bedrijven. Wij verkopen netwerkcomponenten. Ik werk nu samen met Lars.”

Ondanks dat Thierry pas 25 jaar is, is hij toch al een beetje een routinier. Met meer dan 100 competitieduels voor FC Lisse in de benen kun je wel spreken over een speler met ervaring. “Ik kwam bij FC Lisse terug met nog heel wat dertigplussers in de selectie en spelers van eind in de twintig. Wat minder jonge spelers. Wij hebben nu een andere leeftijdsgroep in de selectie. Waarvan 25 een van de oudere jongens is. Op mijn manier probeer ik anderen te helpen. Met een jonge groep is het best lastig om meteen de aansluiting te vinden met de top. Ik weet niet of mij moeten spreken over een overbruggingsjaar. In de eerste periode konden wij in ieder geval niet mee met de grote jongens. Er zijn echter nog twee periodes te gaan. Wie weet passen wij ons snel aan en maken wij wel een serie.”

Thierry wordt begin april vader. ‘Super leuk. Dat zijn mooie momenten in het leven. Daar kijken wij enorm naar uit.”