Voorbeschouwing VV Eemdijk – FC Lisse

Het is altijd leuk om een bezoek te brengen aan Bunschoten-Spakenburg. Op zaterdag is het gezellig om voorafgaand aan een voetbalwedstrijd langs de vele kraampjes te lopen in het centrum. Normaliter is er dan een vervolg voor FC Lisse met een duel tegen de Blauwen van Spakenburg of de Rooien van IJsselmeervogels. Komende zaterdag echter zijn het de Groenen van VV Eemdijk, die in Bunschoten-Spakenburg aantreden tegen FC Lisse. ‘De Diekers’en de geel-blauwen beginnen om half drie aan hun treffen.

VV Eemdijk debuteert op het niveau van de derde divisie. Het is aan De Diekers om minimaal twee ploegen onder zich te houden om verzekerd te zijn van nacompetitievoetbal. VV Eemdijk dat intussen ook bezig is zich voor komend seizoen te versterken. Zeker is in ieder geval datFC Lisse-aanvaller Bas Buimer de overstap maakt naar Bunschoten-Spakenburg.

De heenwedstrijd tussen FC Lisse en Eemdijk op Ter Specke verliep uiterst spectaculair. Eemdijk mazzelde dat haar doelman Bas Koppelaar na vijf minuten geen rood kreeg na het torpederen van Milton Klooster. Naar horen zeggen zat de reservedoelman van Eemdijk op dat moment nog in de auto richting Ter Specke. FC Lisse kwam alsnog op voorsprong via Mo Adouch.

De wedstrijd kabbelde verder tot de 56ste minuut. Plotseling scoorde de naar VVSB vertrekkende Yannick Bouw de 1-1. FC Lisse zakte ver weg. Eemdijk liep uit naar 1-3 en verkeerde reeds in de roes der overwinning.

Lars Rauws nam de verantwoording van de wedstrijd op zich. Na de 2-3 door Luca Tarani en de 3-3 door Mo schoot Lars de bevrijdende 4-3 binnen. Dat was voor de FC een reden voor een fesie.

Nu het aftellen is begonnen richting het einde van de competitie kunnen diverse spelers extra speelminuten maken, zoals afgelopen zaterdag Bryan Iliohan en Bas Gozeling.

Het is 13 april corsozaterdag. De supporters van FC Lisse die afreizen naar Bunschoten-Spakenburg dienen hier rekening mee te houden. De spelers gaan op pad met een bus gesponsord door Travelpartner Beelen Mobility. De wedstrijd begint om half drie.