Voorbeschouwing VV Dongen – FC Lisse

VV Dongen uit Brabant en FC Lisse hebben veel gemeen. Het zijn beiden dorpsclubs, beiden spelen in het geel-blauw, beiden hebben ING als hoofdsponsor en beiden maken kans op promotie naar de tweede divisie. Koppel ze dan aan elkaar. Komende woensdag 17 mei is het zo ver. Op Sportpark De Biezen in Dongen. Met als aanvangstijdstip 19:00 uur. De return van dit duel is komende zaterdag 20 mei om 14:30 uur op Sportpark Ter Specke.

Zowel FC Lisse (Robbert de Ruiter) als Dongen (Ron Timmers) hebben een ervaren trainer in huis. Timmers speelde ooit in het betaalde voetbal bij Sparta en Dordrecht. Voor zijn komst in 2013 naar Dongen was Timmers trainer van ASWH. Timmers gaat vanaf komende zomer zijn vijfde seizoen in als hoofdtrainer van Dongen.

Dongen werd vorig seizoen kampioen in de Hoofdklasse B van het zondagvoetbal. Dit seizoen pakte de promovendus de derde plaats achter De Dijk en Westlandia in de derde divisie op de zondag. Dongen (2010) won net als FC Lisse (1994) ooit een keer de landelijke amateurbeker.

Timmers over zijn gevoel bij Dongen in het weekblad Elf: “Ik voel mij thuis bij het beleid van de club om met beperkte financiële mogelijkheden en jongens met clubbinding te ondervinden hoe ver een vereniging kan komen. Met warmte, gezelligheid en onderlinge vertrouwen als basis.”Woorden met gelijke strekking zijn ook toe te passen op de FC. Timmers weet net als onze trainer zijn spelers op een positieve manier te motiveren.

Veel overeenkomsten tussen VV Dongen en FC Lisse. Het verschil gaat gemaakt worden door de spelers. FC Lisse kan spelen in een 4-3-3 dan wel 4-4-2-systeem. Dongen staat bekend door haar snelle omschakeling. FC Lisse moest afgelopen zaterdag nog volle bak tegen Jong FC Groningen. Dongen kon door het speeltijd gunnen aan wisselspelers tegen Cuyk relaxen. De grote vraag is hoe veel energie en wilskracht zit er nog in de Kanaries en FC Lisse na een slopend seizoen.

FC Lisse verwacht de steun woensdag in Dongen van een grote achterban. Zij gaan met de supportersbus of komen op eigen gelegenheid. De spelers van FC Lisse maken de reis met een bus beschikbaar gesteld door Beelen Mobility.

Dongen heeft geen licht. Vandaar het vroege aanvangstijdstip van zeven uur. Tot woensdag.

Er zal geen supportersbus rijden.Wie niet in de gelegenheid is om af te reizen naar Brabant kan via de radio luisteren naar een verslag van Dongen tegen FC Lisse. Bollenstreek Sport zit in de persoon van JKF vanaf zeven uur bovenop de bal.

Bollenstreek Sport is te ontvangen via 105.3 FM, Kabel 88.1 FM of via Ziggo Televisie. De wedstrijd en de uitzending beginnen om zeven uur.