Voorbeschouwing TEC – FC Lisse

De Tielse Eendracht Combinatie speelt haar wedstrijden op sportpark De Lok. Komende zaterdag wordt op deze plek vanaf zes uur FC Lisse ontvangen. TEC wist de laatste twee duels in de tweede divisie te winnen. FC Lisse won (De Dijk) en verloor (Excelsior M.). De spelers en begeleiders van FC Lisse maken de reis naar Tiel met een bus gesponsord door Travelsponsor Beelen Mobility.

FC Lisse en TEC kwamen elkaar op 28 augustus 2013 tegen in de KNVB-beker op Ter Specke. Renaldo Jongebloet bracht de FC aan de leiding. Ibrahim Aliskan egaliseerde. In de verlenging scoorde Sven van Ingen voor de formatie uit Tiel. In de 120ste minuut wist Mark van Marrewijk namens FC Lisse een strafschoppenserie af te dwingen. Vanaf elf meter was TEC de sterkste via de ABAB-methode. Kijkende naar de spelers van toen. Bij FC Lisse zijn nog steeds van de partij Niels Buys, Roel de Goede, Justin Valk, Lars Rauws, Koen Fokkema en Hanne Hagary. Bij TEC nog steeds in de selectie: Sebastian van der Sman, Walter Kiomegni, Gregory Viereck, Kurtley de Windt en Matthijs van Gessel.

Renaldo koos vorig seizoen voor TEC in verband met de aanwezigheid daar van technisch adviseur Gery Vink. Renaldo kende Vink nog uit hun gezamenlijke periode bij de jeugd van Ajax. Renaldo heeft mede door het vaderschap en drukke werkzaamheden dit seizoen gekozen voor JOS/Watergraafsmeer in Amsterdam. In de huidige selectie van TEC zit de veel scorende zoon van Vink: Wimilio. Belangrijke aanwinsten dit seizoen bij TEC zijn Serhat Koc (DOVO) en Robbie Holder (Spakenburg).

Ook bij de selectie van TEC Mohammed Nouri. Gezien de tragische gebeurtenissen rond zijn broertje van Ajax, Abdelhak ‘Appie’, zijn de gedachten van Mohammed momenteel niet gericht op voetbal.

TEC heeft sinds twee duels de beschikking over Kemy Agustien. De middenvelder kwam in Nederland uit voor AZ, Willem 2, Roda en RKC. Agustien speelde in het buitenland onder meer voor de Engelse clubs Birmingham City, Swansea City, Crystal Palace en Brighton. Agustien won met Curacao dit jaar tegen Jamaica de Caribbean Cup.

TEC werd dit seizoen in het kader van de KNVB-beker op eigen veld uitgeschakeld door Rijnsburgse Boys. De uien wonnen met 3-1 na verlenging.

Bij FC Lisse terug in de selectie na een schorsing Martin van Eeuwijk. Om spelritme op te doen deed Martin dinsdag 17 oktober met FC Lisse onder de 23 (diverse dispensatiespelers zijn toegestaan) mee op de Duinwetering tegen Noordwijk onder de 23. Bij FC Lisse ook onder meer Bert Koomen, die door zijn rode kaart tegen Maassluis ontbreekt bij TEC, Luca Tarani en doelman Björn Haggerty. De eerste helft was op een bijveld, de tweede helft op het hoofdveld. Het was een leuke wedstrijd. Af en toe pittig. Noordwijk onder leiding staand van Leonard van Utrecht en René van Hensbergen nam voor de pauze een 2-0 voorsprong. Na de rust kwam de Lisserse formatie van John Cuvelier en Edward van der Putten terug in de wedstrijd. Luca verkleinde de achterstand. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Noordwijk.

FC Lisse zag zaterdag 14 oktober Bas Buimer en doelman Brian van der Werff weer spelritme op doen in het tweede team. Een sterke selectie daar heeft FC Lisse in Tiel de beschikking over. Justin Valk is er niet bij. Hij wordt deze week geopereerd. Justin sterkte met het herstel. De aftrap is om zes uur zaterdag 21 oktober.