Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – FC Lisse

Wil FC Lisse tot een goed resultaat komen aanstaande zaterdag op de Middelmors dan is een breuk nodig met de afgelopen weken. FC Lisse zit al negen duels op rij in het ritme van winst, verlies, winst, verlies en ga zo maar door . Rijnsburgse Boys won vier duels op rij en pakte zeven keer winst in de laatste acht duels. Dat de underdog FC Lisse kan winnen van de favoriet Rijnsburg werd twee seizoenen terug bewezen. FC Lisse schoot uit de startblokken, kwam 3-0 voor en won met 3-2. Rijnsburgse Boys – FC Lisse begint zaterdag 9 december om half vier. FC Lisse dat de uitwedstrijden bezoekt door de inbreng van Travelsponsor Beelen Mobility.

Vorig seizoen verscheen er een unieke eindstand op het scorebord. De 0-0 was nooit eerder vertoond. FC Lisse was dat moment als koploper de favoriet. FC Lisse speelde als een geheel. Het nieuwe RB was nog op zoek naar automatismen. Slechts Richard van Nieuwkoop en Joel Tillema maakten ook de editie van de Bollenkraker mee uit 2015/2016. FC Lisse was beter in de eerste helft. Het kreeg geen strafschop na hands van een Rijnsburg-verdediger binnen de zestien. FC Lisse ging verzwakt de rust in na het uitvallen met blessures van Thierry Monteny en Murat Önal. Na de rust kwam de thuisclub beter voor de dag. De redding van de dag was van FC Lisse-doelman Brian van der Werff. Met de 0-0 eindstand kon uiteindelijk iedereen leven.

Voor RB-trainer Pieter Mulders was bij zijn aanstelling de doelstelling binnen drie seizoenen promoveren naar de Tweede Divisie. Met dertien nieuwe spelers werd deze doelstelling reeds in een seizoen behaald. Belangrijk vorig seizoen was het een linie opschuiven van Tillema. De van oorsprong verdediger werd clubtopscorer met 17 treffers. Een speler in vorm zeker in de slotfase van het seizoen was Jeffrey Jongeneelen. Jongeneelen is iemand die speelt op gevoel. Jongeneelen is blij dit seizoen te kunnen spelen bij de Uien met zijn voormalig maatje van Katwijk: Donny van Oijen. De twee werden in 2013 met Katwijk kampioen van Nederland. De twee werden destijds steeds in stelling gebracht door de steekpasjes van Martin van Eeuwijk. Verdedigend is RB dit seizoen sterker geworden door de komst van Carlos Opoku. Overgekomen van de Koninklijke HFC en spelend als een soort van nummer zes net voor zijn verdediging.

Het contract van Mulders wordt niet verlengd. Sinds deze bekendmaking blijft RB maar winnen. Het doet denken aan Quick Boys-trainer Wim van Zwam. Hij kreeg in 1991/1992 geen contractverlenging, maar werd met QB wel landskampioen. Heeft RB het in zich de prestatie van Spijkenisse uit 1975 te evenaren. Spijkenisse debuteerde dat jaar op het hoogste niveau en werd meteen landskampioen.

Het afgelopen weekeinde leek veel op papadag. Richard van Nieuwkoop (een dochter) van RB en Robert van Boxel (zoon) van FC Lisse ontbraken door deze bijzondere gebeurtenis. De papa’s zijn er komende zaterdag wel bij. Bij FC Lisse keert Brian van der Werff terug na een schorsing. Thierry Monteny heeft weer wat speelminuten gemaakt in Lisse 2. Van Oijen ontbrak de afgelopen wedstrijden bij RB door een blessure. Zijn vervanger Gio Serbony scoorde twee keer tegen TEC.

Krijgt Martin van Eeuwijk het voor FC Lisse weer net zo op zijn heupen tegen de Uien zoals in 2011. Martin, al in het bezit van een contract bij Katwijk, was op de Middelmors onnavolgbaar. Hij was de voorbereider van drie goals van Jasmin Ramic. Martin zelf maakte weergaloos de vierde Lisserse treffer. De FC won met 4-1.

Het is komende zaterdag derbydag. De sponsors van FC Lisse worden in de gelegenheid gesteld samen met hun Rijnsburgse vrienden te lunchen. Na afloop van de Bollenkraker is er live-muziek in de kantine met een DJ en een optreden van Barry Badpak. De kantine blijft open tot half tien.

Op het natuurgrasveld van Rijnsburgse Boys moet het gebeuren komende zaterdag vanaf half vier. De twee teams komen uit gewonnen positie, zie afgelopen zaterdag. Dat gaat weer genieten worden.

Ivm de grote belangstelling voor de wedstrijd Rijnsburgse Boys – FC Lisse worden bezoekers verzocht hun auto te parkeren aan de overzijde van het sportpark Middelmors aan de Vinkenweg te Rijnsburg.