Voorbeschouwing ONS Sneek – FC Lisse

FC Lisse 1 speelt de komende twee zaterdagen in Friesland. Op zaterdag 1 februari brengt geel-blauw, met de spelersbus gesponsord door Travelpartner Beelen Mobility, een bezoek aan Harkemase Boys. Komende zaterdag 25 januari is ONS Sneek op het Zuidersportpark de tegenstander van FC Lisse. Een wedstrijd met een emotionele lading. Zondag 19 januari overleed op 34-jarige leeftijd Chris de Wagt. Hij was oud-speler, assistent-trainer en hoofdtrainer van ONS Sneek. De wedstrijd tussen ONS Sneek tegen FC Lisse begint om drie uur.

Gezien de stand op de ranglijst en de resultaten uit de laatste maanden begint FC Lisse als favoriet aan het duel in Sneek. Wil FC Lisse de confrontaties met de toppers in de derde divisie Harkemase Boys en Sparta Nijkerk (thuis op zaterdag 8 februari) met vertrouwen in gaan dan is winst tegen ONS noodzakelijk. Op grond van het verleden is dit niet eenvoudig. FC Lisse heeft het traditioneel moeilijk bij ONS. Vorig seizoen op 3 november 2018 verloor FC Lisse in Friesland niet tegen ONS, maar meer tegen zichzelf. De FC speelde een matige eerste helft en een sterke tweede helft. De geel-blauwen vergaten zichzelf te belonen. De 2-1 nederlaag voelde dan ook als zuur aan. Oussama Siali scoorde voor de FC.

De eerste confrontatie in Sneek tussen ONS en FC Lisse was op 7 december 2013. FC Lisse was die middag kansloos. Tom Zoontjes redde de Lisserse eer bij de 4-1 nederlaag. Op 13 september 2014 leek FC Lisse een gemakkelijke zege te behalen op verplaatsing. Tom Broekhuizen en Guido Pauw brachten FC Lisse op een 2-0 voorsprong. ONS-invaller Tjisse Kerkstra deed de partijen echter met 2-2 van het veld stappen. Pakjesavond 2015. FC Lisse won overtuigend in Sneek met 2-0 via Niels Buijs en Tom Zoontjes. Op 26 november 2016 kwam Lis als koploper van de derde divisie naar Sneek. De wedstrijd had schriftelijk afgedaan kunnen worden. Een typische 0-0 rolde er uit de bus.

FC Lisse tegen Sneek van 12 oktober 2019 op Ter Specke was een wedstrijd onder aparte weersomstandigheden. Er was sprake de gehele dag van een druilerige regen. FC Lisse bleek het beste in staat overeind te blijven op de drassige grasmat. Sneek was enige tijd de bovenliggende partij. Zoals zo vaak dit seizoen trad FC Lisse-doelman Erik Cummins als reddende engel op. Vijf minuten voor de rust viel plotseling de 1-0 voor de thuisclub door Tom Noordhoff. Het verzet leek te breken bij Sneek. FC Lisse maakte zich op voor een tweede helft om erop en erover heen te gaan. In een kwartier tijd liep FC Lisse via Jeffrey Klijbroek, Kubilay Koylu en Rik Vermeulen uit naar 4-0. Kees Zonneveld kreeg de kans te debuteren bij FC Lisse. FC Lisse boekte met een 4-1 overwinning de eerste thuiszege van het seizoen.

Met de zege op Sneek in Lisse sloeg geel-blauw definitief in de derde divisie de weg om hoog in. FC Lisse heeft intussen de status van een subtopper. ONS is niet weg kunnen komen uit de onderste regionen. De ploeg heeft een wonder nodig om het vege lijf te kunnen redden.

FC Lisse zit in een flow en lijkt bestand tegen een tegenvaller. Het vertoonde spel van het team van Robbert de Ruiter wordt met de week beter. Het team is op elkaar ingespeeld aan het raken. Het vertrouwen neemt toe. Steeds meer spelers halen het gewenste niveau. Zaak is wel met de beide benen op de grond te blijven staan. De belangrijkste bijzaak in het leven begint zaterdag om drie uur in Friesland. In dat geval gaat het om de wedstrijd tussen ONS Sneek en FC Lisse.