Voorbeschouwing JVC Cuyk – FC Lisse

Cuyk staat bij de wandelaars van de Vierdaagse van Nijmegen bekend als doorkomstplaats op vrijdag. Wie Cuyk door komt is zeker van een geweldige intocht over Via Gladolia in Nijmegen. Cuyk is echt Brabants. Een groot feest om door deze plaats te lopen op weg naar de pontonbrug. In Cuyk kunnen ze ook goed voetballen. Komende woensdag is het JVC Cuyk – FC Lisse vanaf acht uur.

Sportief gezien was 2006/2007 een bijzonder jaar voor JVC Cuyk. De ploeg werd afdelingskampioen bij de zondag in de hoofdklasse. De zondagtitel ging naar Argon uit Mijdrecht. Dat team van trainer Jan Zoutman versloeg om de algemene amateurtitel IJsselmeervogels met daarin op dat moment de broers Kevin en Jeffrey Winter. In 2013/2014 haalde JVC Cuyk de kwartfinale van de KNVB-beker. Daarin verloor de ploeg van Hans Kraaij met 5-1 van PEC Zwolle.

Dit seizoen staat Cuyk onder leiding van Ruud Kaiser. De oud-prof was in het verleden onder meer bondscoach van onder de 17, dat in 2005 tweede werd op het EK en derde op het WK. Kaiser stapt komend seizoen over naar Dongen. Dongen was vorig seizoen de tegenstander van FC Lisse in de nacompetitie. Cuyk won dit seizoen de tweede periode in de derde divisie zondag.

Jordie van der Laan is de veel scorende spits van Cuyk. Volgend seizoen speelt hij net als zijn ploeggenoot Simon van Zeelst bij DOVO. Cuyk probeert kwa spelers regionaal te scouten. Cuyk speelt op kunstgras. Deze ploeg is voor onze doelman Björn Haggerty geen onbekende. Björn speelde immers vorig seizoen voor FC Oss.

Supporters van FC Lisse steun de club al dan niet met de gratis supportersbus in Cuyk. De wedstrijd begint woensdag om acht uur. De return is komende zaterdag vanaf half vier op Ter Specke. De winnaar van deze tweeluik speelt tegen de winnaar van Jong Almere – UNA. De beste ploeg van de vier speelt volgend seizoen in de tweede divisie.