Voorbeschouwing Jong FC Groningen – FC Lisse

In het voetbal valt niets te voorspellen. Wie had gedacht dat Feyenoord in haar kampioenwedstrijd onderuit ging bij Excelsior. Een dergelijk scenario is komende zaterdag ook nodig om de kampioensschaal in Lisserse handen te krijgen. IJsselmeervogels moet dan verliezen bij Quick Boys en FC Lisse moet winnen bij Jong FC Groningen. Beide wedstrijden beginnen om drie uur.

De locatie voor een kampioenswedstrijd is een bijzondere. Jong FC Groningen wijkt voor een keer uit naar het grote Noordleasestadion. Daarin kunnen ruim 22.000 toeschouwers. Net zo veel als de totale bevolking van Lisse. Nu zullen er geen 22.000 FC Lisse-fans naar Groningen komen, maar toch rekenen de spelers op de steun van vele supporters met een geel-blauw hart. De spelers reizen zoals altijd naar een uitwedstrijd met een bus, gesponsord door Beelen Mobility. De FC Lisse-fans doen dit zo veel mogelijk met bussen, waarbij een aantrekkelijke combikaartprijs is afgesproken. Met dank aan de FC. FC Lisse zaterdag 2 heeft speciaal haar competitieduel in Katwijk tegen Quick Boys 2 verschoven naar komende vrijdag acht uur. Zo kunnen de spelers en begeleiders van FC Lisse 2 hun maten aanmoedigen van het eerste team.

Wie heeft komende zaterdag de zenuwen het beste onder controle? QB wil net als Excelsior geen kampioensfeest van de tegenstander in eigen huis. Het publiek van QB werd dit seizoen niet al te vaak blij gemaakt door goede prestaties van haar hoofdmacht. Bovendien nemen er diverse QB-spelers zaterdag afscheid van hun club. Nog een keer knallen dus voor QB.

FC Lisse heeft nog steeds geloof in de goede afloop. Om het droomscenario uit te laten komen is winst geboden in Groningen. Op Ter Specke had de FC het moeilijk. Groningen zette druk naar voren en speelde in een hoog tempo. Het is nooit duidelijk welke spelers Groningen in zet, die door komen vanuit het eerste team. Op 10 december 2016 waren dit de behendige Oussama Idrissi en spits Alexander Sorloth. En pas op het laatste moment was er de afmelding van middenvelder Jesper Drost. FC Lisse was op Ter Specke uiterst effectief via treffers van Steven Olsthoorn en Martin van Eeuwijk. Lis won zo met 2-1.

Komende zaterdag is in ieder geval bij de FC Rik Vermeulen terug van een schorsing en zitten Roel de Goede, Brian van der Werff en Thierry Monteny heel ver in hun herstel van een blessure. Welke speler wil niet actief een mogelijk kampioenschap mee maken? FC Lisse gaat komende zaterdag dan ook volle bak en ziet wel hoe het af loopt. Loopt FC Lisse de titel mis dan is er meteen woensdag 17 mei de uitwedstrijd in de nacompetitie bij Dongen. Zo ver vooruit kijken heeft geen zin. Eerst maar kijken hoe komende zaterdag af loopt.

FC Lisse-supporters worden opgeroepen komende zaterdag massaal naar Groningen te komen. Draag iets FC Lisse-tastbaars in de vorm van een FC Lisse-sjaal of een andere uiting. En steun op een positieve manier FC Lisse. Jong FC Groningen – FC Lisse op zaterdag 13 mei begint om drie uur.