Voorbeschouwing HSV Hoek – FC Lisse

FC Lisse zit gezien de start van het seizoen in de hoek waar de klappen vallen. HSV Hoek is na het voortijdig opstappen van trainer Hugo Vandenheede toe aan haar 20ste trainer gedurende de 21ste eeuw. De eerste Hoek – FC Lisse is al van het seizoen 1989/1990. FC Lisse zag een scorende René Warmerdam. Zijn treffer was onvoldoende gezien twee Zeeuwse treffers. Dertig jaar later is het komende zaterdag wederom vanaf half drie Hoek – FC Lisse.

De kans is groot dat David Destorme tegen FC Lisse op de bank zit als hoofdtrainer van Hoek. De ex-prof van Mechelen en Waasland-Beveren was reeds assistent onder Vandenheede. Even was de Noor Trond Sollied in beeld als hoofdtrainer van Hoek. Hier gaat het om de oud-trainer van onder meer Club Brugge, Olympiakos en Heerenveen. Trainersperikelen hebben weinig invloed op het presteren van Hoek. Dennis de Nooijer hield het als voorganger van Vandenheede het een half seizoen vol bij Hoek. De Zeeuws-Vlaamse club was na de winterstop onder meer door winst bij Noordwijk nog even in beeld voor de titel in de derde divisie. Uiteindelijk kwam de promovendus terecht in de nacompetitie. In de nacompetitie bleek VVSB te sterk.

Hoek is een club met ambities. Hoek wil graag naar de tweede divisie. Hoek zag wel haar veel scorende spits Kyle Doesburg (24 treffers) vertrekken naar SteDoCo. Zijn plaats wordt ingenomen door de jonge Erwin Franse, die de afgelopen twee seizoenen goed was voor 13 en 17 doelpunten bij GOES. Een speler in de selectie bij Hoek heeft een FC Lisse-verleden. Nicholas Skverer was in het seizoen 2011/2012 tweede doelman achter Mark de Vries bij de geel-blauwen.

Hoek is doorgaans een goed voetballende ploeg en fysiek sterk. Vorig seizoen won de FC op Ter Specke op 8 september 2018 met 3-2. FC Lisse werkte tot twee keer toe via Bert Koomen en Oussama Siali een achterstand weg. Een kwartier voor tijd kopte Bas Buimer de FC naar de winst. Op 9 februari 2019 was de return op sportpark Denoek. Zowel FC Lisse als Hoek waren nog in beeld voor het winnen van de tweede periode. Een wedstrijd die onder invloed stond van harde windstoten. Hoek was voor de pauze de betere ploeg, dit kwam tot uiting via een treffer van Ruben de Jager. Na de pauze kwam FC Lisse beter uit de verf. Kansen kwamen er via David Verweij en Rowdy van der Putten (paal). Doesburg gooide de wedstrijd in het slot. Van de basis van toen zijn er nu bij Hoek drie spelers niet meer bij: Fitsch, Tiebosch en Doesburg. Bij FC Lisse geen Oehlers, Koomen, Monteny, Buimer, Klooster en Van der Putten meer.

Aanknopingspunt is het woord van de week. FC Lisse wist weliswaar geen oefenduel te winnen, er waren wel aanknopingspunten als het gaat om betere prestaties in de toekomst. Het verschil tussen de eerste en tweede helft met betrekking tot het spel van FC Lisse was tegen Ajax-zaterdag groot. De geel-blauwen moeten nog beter ingespeeld raken. Komende zaterdag eerst maar proberen zo lang mogelijk de nul te houden en wanneer de kans zich voor doet te counteren naar succes. Hoek -FC Lisse start komende zaterdag om half drie.

Vorig seizoen viel de opening van de competitie in het water bij FC Lisse – ODIN’59. Dit keer zijn de weersverwachtingen uitmuntend. Tot zaterdag in Hoek.