Voorbeschouwing HHC Hardenberg – FC Lisse

Net als twee seizoen geleden brengt FC Lisse op de voorlaatste speeldag een bezoek aan HHC Hardenberg. In 2016 eindigde de wedstrijd in 2-2. FC Lisse slaagde er voorts niet meer in SteDoCo te achterhalen en werd zo verplicht PD-duels te spelen tegen Staphorst. Dit jaar wil FC Lisse een dergelijke gang voorkomen. FC Lisse zal dan ook komende zaterdag voor de winst moeten gaan in Hardenberg. Het treffen begint om zes uur.

Dat iedereen van iedereen kan winnen in de tweede divisie is de laatste tijd wel duidelijk. De Treffers en AFC wisten te winnen bij het sterker geachte GVVV en TEC versloeg Katwijk in diens mogelijke kampioenswedstrijd. Alleen al met dit gegeven is FC Lisse niet kansloos bij Hardenberg. In het thuisduel was de FC sterker dan Hardenberg. Toch viel de gelijkmaker van FC Lisse, 2-2, pas in de slotfase via Bas Buimer.

Geluk dwing je af is een gezegde. Je moet echter ook de kans krijgen geluk te kunnen afdwingen. Afgelopen zaterdag zat het de FC niet mee thuis tegen FC Lienden. Een makkelijk gegeven rode kaart en een buitenspelgoal tegen deden de FC achter de feiten aanlopen. Met tien man is het dan niet simpel een achterstand ongedaan te komen, zeker niet rekening houdend met het slopende seizoen. Een competitie over 34 duels sloopt ieder team, zoals ook FC Lisse. Wanneer er diverse spelers niet of half beschikbaar zijn wordt het risico genomen net weer enigzins fitte spelers als Kevin van der Zwet, Bert Koomen en Thierry Monteny voor de leeuwen te gooien. De FC Lisse-spelers vochten als leeuwen tegen FC Lienden. Dat was echter niet genoeg. De FC is nog niet verloren. Rechtstreekse handhaving is nog steeds mogelijk. De tegenstander van komende zaterdag Hardenberg heeft hier ervaring mee. Hardenberg wist vorig seizoen letterlijk in de laatste minuut van de competitie de nacompetitie te ontlopen.

Om een eerlijk competitieverloop te krijgen worden alle wedstrijden in de laatste twee competitierondes gelijktijdig gespeeld. Dat betekent komende zaterdag pas vanaf zes uur. De spelers van FC Lisse ondernemen de lange reis dankzij Travelsponsor Beelen Mobility. Het is komende weekeinde pinksteren. Dat betekent dus een extra lang weekeinde. Een goede reden FC Lisse te ondersteunen in hun strijd voor lijfsbehoud.