Voorbeschouwing GVVV – FC Lisse

Of het weekje extra rust FC Lisse goed heeft gedaan zien wij zaterdag in Veenendaal. De geel-blauwen betreden dan het strijdperk tegen GVVV. In Lisse boekte FC Lisse de eerste thuisoverwinning van de competitie tegen GVVV. De return begint zaterdag om half drie.

FC Lisse kwam GVVV voor de eerste keer tegen in de strijd om de zaterdagtitel in 1997. FC Lisse had drie dagen voor de ontmoeting in Veenendaal diep moeten gaan in de beslissingswedstrijd om de afdelingstitel tegen Scheveningen. FC Lisse oogde dan ook lange tijd vermoeid. Echter plotseling kwam het heilige vuur terug in de ploeg van trainer Ted Immers. FC Lisse won met 4-0. De Lissenaren stonden onder leiding van aanvoerder Leon van der Zwet. Ruim twintig jaar later is zijn zoon Kevin basisspeler bij Lis.

Vanaf 2011 kwamen GVVV en FC Lisse elkaar tegen in de Topklasse. FC Lisse verloor drie keer ruim in Veenendaal van de opponent. Twee keer werd het gelijk. Zoals in 2016 met Bloemencorso. Een typische 0-0. GVVV deed er alles aan top zeven te spelen om zo door te stomen naar de tweede divisie en FC Lisse wilde van plek 15 af, wat PD-duels betekende. GVVV haalde haar doelstelling in de laatste competieronde tegen Rijnsburgse Boys. Rijnsburg op dat moment getraind door Niek Oosterlee. Niek is momenteel trainer van GVVV.

FC Lisse – GVVV van zaterdag 4 november stond in het teken van de al dan niet op tijd fitte Niek. Hij was even flink ziek geweest, maar kon gewoon weer van de partij zijn op Ter Specke. Voor Niek was het zoals altijd een feest der herkenning bij de FC. Martin van Eeuwijk zat die middag een schorsing uit, Bert Koomen was net terug van een schorsing. FC Lisse speelde sterk als collectief. Tussen de 61ste en de 64ste minuut sloeg FC Lisse toe via Roel de Goede en Rick Bouwmeister. De laatste na een splijtende pass van Boyd Stevens.

GVVV en FC Lisse zit dit seizoen als het gaat om de aanvangstijd op een lijn. En dat is spelen thuis om half drie. Net als bij FC Lisse heeft GVVV bij een start om half vier te maken met minder kantine-inkomsten en minder beschikbare vrijwilligers. De spelersbus van FC Lisse, gesponsord door Beelen Mobility, vertrekt dan ook op tijd naar Veenendaal. FC Lisse kampte rond Katwijk met wat kleine blessures en pijntjes van onder meer Lars Rauws, Boyd, Martin, Rik Vermeulen, Thierry Monteny en Bas Buimer. Een weekje extra rust is goed voor het herstel geweest van deze kwaaltjes. GVVV speelde afgelopen zaterdag wel en won in eigen huis met 3-0 van TEC. Uitblinker was middenvelder Roy Terschegget. Laat deze speler door zijn vijfde gele kaart opgelopen tegen TEC nu ontbreken tegen de FC.

Katwijk en Kozakken Boys gaan uitmaken wie het kampioenschap in de wacht sleept van de tweede divisie. GVVV staat momenteel derde en kan dus jagen op de titel de best of the rest. FC Lisse wil wegblijven van de onderste plaatsen. Dat belooft wat komende zaterdag in Veenendaal vanaf half drie.