Voorbeschouwing FC Lisse – VVSB

Het venijn van de seizoensstart op zaterdag 5 september zat zowel voor FC Lisse als VVSB in de staart. Met hetzelfde eindresultaat: 1-1. VVSB pakte in minuut 98 alsnog een punt tegen Hoek, terwijl de FC juist twee dure punten mis liep in de extra tijd bij Excelsior’31. Vreugde bij VVSB, een katerig gevoel bij FC Lisse. Wat geweest is, is geweest. De eerste Bollenstreek-derby staat op het programma. Zaterdag 12 september op Ter Specke is het zo ver. Vanaf zes uur. FC Lisse en VVSB kruisen dan de degens.

In het begin van het seizoen is het altijd zoeken naar de automatismen. De tijd van spelers inpassen. Tegen Excelsior’31 maakten voor FC Lisse Reggie Schaap, Toon Zwetsloot, Remi van Ekeris en Lars van der Steen hun basisdebuut in de competitie. Maurice van der Neut en Justin van der Putten deden dit als invaller. Om diverse redenen kon de FC nog niet beschikken over mogelijke basisspelers als Tom Noordhoff, Luca Tarani, Jairo Schet, Jeffrey Perez Stoof, Mitchel Bormann en Jordi Tiktak.

Bij VVSB stonden Lars Rauws, Puck Postma, Obi Onyeike en Hugo ter Hedde voor het eerst aan het vertrek in de derde divisie voor de Noordwijkerhouters. Matthieu van den Assem kwam daar later nog bij als invaller. VVSB dat niet kon beschikken over de gekwetsten Richelo Fecunda, Frans van Niel en Danny Bakker.

Wat zijn de ambities van FC Lisse en VVSB? FC Lisse wil net als vorig seizoen top vijf spelen. VVSB wil de nare smaak van vorig seizoen wegspoelen toen het in de gevarenzone stond. De trainers Raymond Bronkhorst en Richard Plug nemen hun ervaring mee als speler uit het betaalde voetbal. Kunnen ook een team beter maken, gezien hun presteren bij ADO’20 en ODIN’59. Proberen het liefst mooi voetbal te combineren met strijd.

Voor Lars Rauws is de wedstrijd tegen FC Lisse een bijzondere. Lars is een kind van de club FC Lisse. Toch koos hij voor een nieuwe uitdaging. We zullen zien hoe dat uit pakt voor hem op Ter Specke.

Vorig seizoen wist VVSB met 4-2 te winnen op Ter Specke. De BAVO kwam eerst op achterstand, nadat Richelo Fecunda in paniek gebracht de bal achter zijn eigen doelman Ruben Valk schoot. Na een half uur spelen kon Tim de Rijk de 1-1 in koppen. Frans van Niel en een eigen doelpunt van Jordi Tiktak deed VVSB met 3-1 leiden bij de rust. Jordi die tegen VVSB zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie. De wedstrijd die werd gespeeld in het begin van de Lisserse feestweek kreeg na de rust een vervolg met de 2-3 van Oussama Siali en de 2-4 van Mo el Osrouti.