Voorbeschouwing FC Lisse – SteDoCo

De wedstrijden tussen FC Lisse en SteDoCo op Ter Specke zijn een garantie voor veel doelpunten.
Op 30 januari 2016 namen de gasten in de Topklasse uit Hoornaar na een 4-2 zege de punten mee uit Lisse. Het seizoen daaropvolgend op 24 september 2016 was de FC in grootste vorm in de derde divisie door met 5-1 te winnen van SteDoCo. Afgelopen seizoen verloren de geel-blauwen de eerste wedstrijd na de winterstop op eigen bodem met 0-3 van SteDoCo.

In de eerste twee ontmoetingen tussen FC Lisse en SteDoCo op Ter Specke kwam de FC met een goed gevoel aan de start na uitstekende resultaten een week eerder bij Rijnsburgse Boys. In het eerste treffen in 2016 bracht Murat Önal Lis met 2-1 aan de leiding. Stiekem droomde FC Lisse al van de nieuw te vormen tweede divisie. Vervolgens ging er van alles mis in deze wedstrijd. FC Lisse verloor met 4-2. Zelfs Kozakken Boys kon FC Lisse in de laatste ronde van de competitie tegen SteDoCo niet meer aan een vriendendienst helpen. FC Lisse redde het vege lijf tegen Staphorst.

FC Lisse denderde in de 5-1 zege als een trein richting het behalen van de eerste periodetitel. Een prijs, die uiteindelijk de basis vormde richting de promotie naar de tweede divisie. FC Lisse had bij de rust de drie punten reeds te pakken via treffers van Steven Olsthoorn (twee keer) en Martin van Eeuwijk. Na 51 minuten was het 5-0 via Rik Vermeulen en Niels Buijs. FC Lisse – SteDoCo van 12 januari 2019 deed veel denken aan FC Lisse – JVC Cuyk van 2 juni 2018. In beide wedstrijden schoot Bert Koomen op een belangrijk moment in de wedstrijd tegen de binnenkant van de paal. Luttele centimeters maken dan het verschil met betrekking tot het winnen en verliezen. In beide gevallen ging de tegenstander op Ter Specke met een 3-0 zege aan de haal.

Frans Adelaar bracht SteDoCo in 2018 terug naar de derde divisie. Verlenging van zijn contract was de bedoeling, maar in verband met privéredenen deed de voormalig trainer van FC Utrecht, ADO, De Graafschap, GVVV en IJsselmeervogels, een stapje terug. Als supporter was hij regelmatig langs de lijn te vinden bij SteDoCo. Adelaar was dan ook blij dit seizoen terug te kunnen keren bij SteDoCo.

SteDoCo had vorig seizoen in Joran Schröder met 23 goals een veel scorende spits. Het scorend vermogen is dit seizoen versterkt door de komst van Wesley Meeuwen van OJC Rosmalen en Kyle Doesburg. Laatstgenoemde is afkomstig van Hoek. De in Goes wonende Doesburg scoorde tegen zijn oude club in Zeeland (Goes) de enige goal van de wedstrijd. Verdedigend is SteDoCo sterker geworden door de komst van de verdedigers Michiel van Doggenaar (MVV), Jason Wall (Zwarte Leeuw), Bram van Eijk (Capelle) en Marc Ripmeester (Sparta Rotterdam). Een opvallende speler in de selectie van SteDoCo is verder Bryan Jongeneel. Deze schreef geschiedenis in de zomer van 2014 door als eerste speler van een profclub (FC Dordrecht) verhuurd te worden aan een topklasser (Kozakken Boys).

Of FC Lisse – SteDoCo opnieuw een spektakel gaat worden met vele goals, dat is rond half vijf bekend op zaterdag 16 november.