Voorbeschouwing FC Lisse – Stedoco

FC Lisse en SteDoCo hadden beiden in de eerste week van januari hun trainingskamp in het Spaanse Andalusië. Daar werd niet alleen genoten van de zon. Er moest ook hard getraind worden. En er werd aan teambuilding gedaan. Hoe dat gaat uitpakken voor de subtoppers in de derde divisie zien wij komende zaterdag. De bal wordt om half drie aan het rollen gebracht op Ter Specke. De wedstrijdbal is gesponsord door de broers Cor en Frans Bouckaert. Of is het Frans en Cor Bouckaert?

FC Lisse heeft in de winterstop Hidde Prijs aan de groep kunnen toevoegen. De 24-jarige Hidde is een toegevoegde waarde voor het team. Zeker door zijn verdedigende ervaring opgedaan bij de Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys. Hidde is meteen door mee te gaan naar Spanje uitstekend opgevangen door het team en de begeleiding van het eerste team. Door het wegvallen met langdurige blessures van Kevin van der Zwet en Niels Buys had de FC behoefte aan een extra verdediger.

SteDoCo is een ambitieuze club met diverse spelers, die hun sporen hebben verdiend in het verleden bij onder meer Kozakken Boys en RVVH. De formatie uit Hoornaar heeft in Gijs Zwaan een ervaren trainer. Zwaan is de opvolger van Frans Adelaar. De afgelopen zes jaar wist Zwaan VV Rijsoord om hoog te brengen van de tweede klasse naar de hoofdklasse. Zwaan was ook ooit hoofdtrainer van Neptunus, Zwervers, SVV/SMC, Zwart Wit’28, OHVV, Capelle, Delta Sport en DOTO. Zwaan kwam als speler begin jaren tachtig van de vorige eeuw 26 wedstrijden uit voor Excelsior. Bij de Kralingenbewoners was hij ook assistent van Cor Pot. Een dergelijke functie vervulde hij later bij Dordrecht onder Robert Verbeek.

SteDoCo heeft momenteel een puntje meer dan FC Lisse. SteDoco speelde knap met 2-2 gelijk tegen Noordwijk en verloor pas in de laatste minuut met 1-0 bij DVS’33. SteDoCo is dan ook een ploeg om mee rekening te houden.

FC Lisse speelde ooit twee keer eerder thuis tegen SteDoCo. Steeds was dit na een uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Aan het begin van 2016 keerde FC Lisse na de 3-2 zege op de ‘uien’ euforisch terug uit Rijnsburg. Een week later zou het ‘varkentje’SteDoCo wel even worden gewassen door de geel-blauwen, zodat een ticket richting de tweede divisie voor het oprapen lag. Aanvankelijk lag de FC op koers met 2-1 na twee treffers van Murat Önal. Vervolgens was het foutenfestival bij de FC. De zo gewenste negen punten voorsprong op SteDoCo verschrompelde naar drie. FC Lisse wist zich uiteindelijk te handhaven in de derde divisie via een tweeluik tegen Staphorst.

Op 24 september 2016 wist FC Lisse de koppositie af te dwingen in de derde divisie door SteDoCo op Ter Specke met 5-1 naar huis te spelen. Dit duel was reeds bij de rust gespeeld. Bij FC Lisse blonk het duo Steven Olsthoorn en Martin van Eeuwijk uit. Het tweetal dat werd ingeschaald dat seizoen op twintig extra goals. Tegen SteDoco maakten Boyd Stevens en Genridge Prijor de eerste minuten voor hun club. Martin bood Steven twee niet te missen kansen. Martin bepaalde de ruststand op 3-0. Na de pauze zorgden kopballen van Rik Vermeulen en Niels Buys voor 5-0.

De SteDoCo – FC Lisse uit 2015 was een bijzondere. De eerste wedstrijd op het kunstgras van SteDoCo en de eerste wedstrijd, dat trainer Robbert de Ruiter aan het roer stond bij FC Lisse. Robbert had nog kleine oogjes van een werkweek met zijn school.

Met veel zin kijken de supporters van FC Lisse en SteDoCo uit naar komende zaterdag. De spelers en begeleiders van de twee teams zullen met hun gebruinde gezichten weer moeten wennen aan het Hollandse klimaat. Wind en regen zijn elementen, die eventueel getrotseerd moeten worden. En de wedstrijd bij FC Lisse is op natuurgras. Om half drie is de aftrap.