Voorbeschouwing FC Lisse – SJC

Het lentegevoel overheerst. Temperaturen die deze week boven de tien graden uitkomen met een heerlijk zonnetje. Zonnige vooruitzichten met komende zaterdag FC Lisse – SJC op het programma. In tegenstelling tot normaal duurt dit treffen liefst drie helften. Het competitiedeel vanaf half drie op Sportpark Ter Specke, het recreatieve deel vanaf half zes in de kantine van FC Lisse. De balsponsors voor deze wedstrijd zijn Autobedrijf Polderman, FC Lisse-supporter Koos van der Zwet en Fred Vink Timmer- en Onderhoudsbedrijf.

FC Lisse tegen SJC brengt een aantal interessante koppeltjes tegenover elkaar. Thierry Monteny en Tom Broekhuizen zijn boezemvrienden, maar komende zaterdag even negentig minuten niet. David Verweij zat vorig seizoen samen met onder meer Tom Duindam op de platte kampioenskar van SJC. Nu krijgt David de opdracht zijn ploeggenoot voor komend seizoen van scoren af te houden. Rick van Dijk is een kind van de club FC Lisse. Zijn uitstapje naar SJC heeft hem goed gedaan. Rick betrad altijd het hoofdveld van FC Lisse voor een competitiewedstrijd in een geel-blauw shirt. Komende zaterdag is dit voor een keer anders. Björn Haggerty was eind vorig seizoen een rots in de branding voor FC Lisse. Helaas kon ook de penaltyspecialist degradatie niet voorkomen. Björn is dit seizoen de doelman van SJC.

En dan is er nog de vraag of Rik Vermeulen in het duel met SJC op gelijke hoogte kan komen met Roel de Goede als het gaat om gespeelde competitiewedstrijden in het eerste zaterdagteam van FC Lisse. Roel kwam tot 312 duels. Rik loopt er nu nog een achter. Rik maakt reeds deel uit van de FC Lisse-selectie sinds 2005.

De oudere supporters van FC Lisse en SJC zullen nog wel eens terug denken aan dinsdagavond 12 juni 1984. De twee zondagteams van deze Bollenstreekclubs speelden aan de Lageweg in Noordwijk een beslissingswedstrijd om niet te degraderen uit de tweede klasse. FC Lisse had genoeg aan een gelijkspel om zich te handhaven. Er stonden naar schatting meer dan 1.000 toeschouwers langs de lijn. Er stonden louter spelers uit Noordwijk en Lisse op het veld. SJC kwam op voorsprong door een afstandsschot van Ben van der Zalm. FC Lisse leek door een treffer in minuut 90 van Wim Bouckaert het vege lijf te redden. Leek. In de zesde minuut van de blessuretijd dompelde een rake kopbal van Jaap Smit de FC in rouw. Laurens van der Voort maakte als speler van FC Lisse de degradatie mee naar de derde klasse. Als trainer maakte Laurens van der Voort dertig jaar later de promotie mee van FC Lisse-zondag.

Als experiment en om de KNVB te helpen maakte SJC als zondagclub de overstap naar de derde divisie op zaterdag. De doelstelling van SJC is simpel:handhaving. SJC is een ploeg met spelers, die voor elkaar door het vuur gaan. Dat toonde de formatie van trainer Sjaak Polak onlangs bij DOVO. In Veenendaal werd een 3-0 achterstand opgehaald tot 3-3. FC Lisse is de laatste weken overtuigend bezig voetballend gezien. Tegen VVOG werden de kansen net wel, tegen Hoek werden de kansen net niet benut.

FC Lisse tegen SJC van komende zaterdag vanaf half drie is de derde onderlinge ontmoeting tussen deze twee teams dit seizoen. Op dinsdag 22 augustus 2018 op het veld van de VV Noordwijk was de inzet het bereiken van het hoofdtoernooi in de KNVB-beker. Justin Valk zat nog een schorsing uit. Milton Klooste was nog niet speelgerechtigd. De niet fitte Mo Adouch, Rowdy van der Putten en Ayoub Aït Afkir zaten op de bank. David Verweij vormde het Lisserse centrum met Kevin van der Zwet. SJC probeerde met opportunistisch voetbal het FC Lisse moeilijk te maken. FC Lisse speelde zich hier onderuit en kwam op een 1-0 voorsprong via Leroy Oehlers. Lange tijd was er vanaf dat moment het gevoel, FC Lisse hoeft niet en SJC kan niet. Mo bracht met zijn treffer de beslissende 2-0 in Lissers voordeel op het scorebord.

Op 15 september 2018 nam SJC aan de Lageweg revanche op FC Lisse. Met de uitslag die bekend voor komt, gezien 1984: 2-1. SJC toonde in dit treffen een enorme vechtlust. Tom Duindam bracht met twee treffers Sint Jeroen in vervoering. Pas na de 2-0 in minuut 51 reageerde FC Lisse als door een wesp gestoken. Er was de aansluitingstreffer van Rowdy. Daar bleef het bij.

Komende zaterdag is er eerst vanaf half drie de strijd om de drie punten. Vanaf half zes is er het supportersfeest, georganiseerd door de Supportersclub FC Lisse en de spelers van FC Lisse. Hierbij de volledige ondersteuning krijgend van FC Lisse. Spelers, begeleiders en supporters van SJC vieren net als iedereen die dat wil dit supportersfeest massaal mee. Naast DJ Pieter Bouma brengt de Hillegomse volkszanger Martijn Stam een bezoek aan FC Lisse. Aan de inwendige mens wordt gedacht met saté en hamburgers. Vleeswarenfabriek Persoon sponsort de worst. Het supportersfeest duurt tot tien uur.