Voorbeschouwing FC Lisse – ONS Sneek

FC Lisse is er komende zaterdag 12 oktober alles aangelegen de eerste drie punter van dit seizoen te pakken op Ter Specke. ONS Sneek wist afgelopen seizoen immers voor de eerste keer in haar bestaan via Jelle Jan de Graaf de winst mee te nemen naar Friesland. In een wedstrijd, die bepaald werd door windomstandigheden. FC Lisse heeft er alle vertrouwen dat het dit keer de wind mee heeft vanaf half drie.

ONS Sneek en FC Lisse zitten in het zelfde schuitje. Ook Sneek zag haar selectie op meerdere plaatsen wijzigen. Er gingen de nodige ervaren spelers weg. Begin van dit seizoen haakte Barry Diteweg af. De bijna 42-jarige doelman kon zich niet meer motiveren nog een seizoen door te gaan met topamateurvoetbal. Martijn Barto is de tweede ex-profspeler, die Sneek verliet. Ook bekende namen als onder meer Yume Ramos, Michael Lanting, Ale de Boer, Klaas de Vries en Curty Gonzales ontbreken in de selectie van trainer Paul Raveneau.

ONS is dit seizoen in vergelijking met vorig seizoen vrij jeugdig. Het heeft een groep spelers, met talent en creativiteit. Het heeft tijd nodig om hier een eenheid van te maken. FC Lisse vertoont hetzelfde beeld. Ook bij de geel-blauwen onderging de selectie de nodige veranderingen Dat betekent ook hier is er tijd nodig om aan een team te bouwen. Intussen is het wel zaak voor Lis uit de onderste regionen te komen van de derde divisie. Dat voetbalt een stuk makkelijker.

De clubs ONS en FC Lisse kunnen het goed met elkaar vinden. De ontvangst in de bestuurskamer van Sneek met koek en koffie is altijd uiterst hartelijk. Aan de tafel worden regelmatig anekdotes opgehaald. Binnen de lijnen is er strijd tussen de twee teams, daar buiten is er vriendschap. Sneek wist op vrijdag 4 oktober met steun van Hubert Habers een veiling op poten te zetten, waarbij er ook aandacht was voor het goede doel. Kika om precies te zijn. De opbrengst van bijna 44.000 was boven verwachting.

De eerste keer dat FC Lisse en Sneek elkaar troffen op Ter Specke was op 10 mei 2014. Sneek had die middag diverse bepalende spelers vrij gegeven met het oog op de finale van de districtsbeker een week later. FC Lisse won mede daardoor eenvoudig met 7-0 door twee treffers van Tom Zoontjes, Rik Vermeulen en Renaldo Jongebloet. Koen Fokkema zorgde voor een zevenklapper. FC Lisse speelde in de basis naast genoemde doelpuntenmakers met Mark de Vries, Kevin Weijers, Roel de Goede, Niels Buijs, Richard van Heulen, Dennis Greuter en Hanne Hagary. Joey Klare, Raphael Supusepa en Joey Klare vielen in. Mo Messaoud en Lars Rauws waren op dat moment geblesseerd.

In het seizoen 2015/2016 duurde het tot 9 april 2016, eerdat FC Lisse de eerste thuiswinst boekte in het seizoen. Dat was met 2-1 tegen Sneek. Kevin Winter was tijdelijk terug gekeerd in het team van trainer Robbert de Ruiter. De FC Lisse-treffers werden gemaakt door Cerilio Cijntje en Thierry Monteny. Chris de Wagt scoorde tegen.

Bij Sneek stonden afgelopen zaterdag tegen DVS’33 Denzel en Genridge Prijor in de basis. De tweelingbroers droegen ooit het shirt van FC Lisse.

FC Lisse en Sneek spelen komende zaterdag wedstrijd acht van deze competitie. De kwart van het totaal aantal wedstrijden zit er dan op. Met een goed gevoel de eerste periode van acht afsluiten is dan ook van groot belang. De derde zaterdag van oktober is er immers geen programma. FC Lisse tegen Sneek zal naar verwachting een open wedstrijd worden met twee ploegen die ambities willen omzetten in resultaten. De aftrap is om half drie.