Voorbeschouwing FC Lisse – ONS Boso Sneek

In 2006 werd de competitie op zaterdag 13 mei beslist in de laatste seconden van FC Lisse – Rijnsburgse Boys. Krijgen wij dit seizoen weer een dergelijk slot, maar dan op 13 mei 2017? En dit keer FC Lisse met de kampioensschaal. Het kan allemaal. In deze fase is het echter van week tot week de situatie bekijken op de ranglijst. FC Lisse ontvangt komende zaterdag op Ter Specke vanaf half drie ONS Boso Sneek.

FC Lisse haalde tot op heden thuis tegen Sneek de volle winst. In 2013/2014 sloot FC Lisse – Sneek de competitie af. In een wedstrijd, die je niet serieus kon nemen. Sneek liet diverse spelers aan de kant om deze te sparen voor een naderende districtsbekerfinale Noord. FC Lisse kwam tot een zevenklapper. In 2015/2016 was FC Lisse – Sneek de uitzwaaiwedstrijd voor het Lisserse publiek van Kevin Winter. FC Lisse speelde zich door een 3-0 zege veilig. Sneek moest nog een week bibberen om het vege lijf te redden. Vorig seizoen betekende FC Lisse – Sneek de tijdelijke terugkeer van Kevin Winter. Eindelijk wist de FC begin april 2016 met 2-1 weer eens te winnen voor eigen publiek.

Van bijna degradant tot koploper. Zo omschreef Sneek in Sinterklaastijd 2016 de komst van FC Lisse naar Friesland. Iedereen was op dat moment weer fit bij de Friese formatie. De vesting van Sneek was niet te nemen door Lis. De 0-0 eindstand was dan ook een logische.

Sneek is momenteel redelijk veilig. Uitzicht op een periodetitel is er niet voor Sneek. De belangen van FC Lisse zijn beduidend groter. FC Lisse kan op doelsaldo De Vogels niet meer achterhalen. Door te blijven winnen weet FC Lisse de concurrent uit Bunschoten-Spakenburg wel onder druk te houden.

FC Lisse toonde veerkracht de afgelopen drie weken door in topwedstrijden terug te komen van een achterstand tegen zowel Scheveningen als Rijnsburgse Boys. En dat met een Lissers gezicht. Vijf spelers uit ons dorp stonden in de basis tegen De Vogels. Daar mag je als FC Lisse-supporter trots op zijn. En de zesde Lisser, Thierry Monteny, doet er alles aan weer fit te geraken. Thierry wil zo snel mogelijk weer aansluiten, net zoals zijn aanvoerder Tom Zoontjes tegen De Vogels deed. Helaas raakte Roel de Goede tegen De Vogels geblesseerd in de warming-up. Voor hem is het te hopen, dat zijn blessure mee valt.

FC Lisse speelt nu twee keer achter elkaar thuis. Het heeft daarbij de steun nodig van de eigen aanhang. Tegen De Vogels waren er, ondanks de Bloemencorso, veel FC Lisse-supporters aanwezig aan de Westmaat. Onder de supporters ook de twee vrienden Gerrit van der Valk en Perry Molkenboer. Zij zijn meer dan supporter van FC Lisse. De twee zijn komende zaterdag de balsponsors van FC Lisse tegen Sneek. Gerrit doet dit via Grain Grafische Realisatie en Perry via Molkenboer Loodgietersbedrijf & Dakbedekkingen.

De spanning is om te snijden in de derde divisie. FC Lisse tegen Sneek is een wedstrijd om naar uit te kijken. De bal gaat komende zaterdag rollen vanaf half drie.