Voorbeschouwing FC Lisse – ODIN’59

FC Lisse verloor vijf van haar zes uitwedstrijden. FC Lisse is thuis nog ongeslagen met drie zeges en een gelijkspel. Wanneer deze reeks wordt voortgezet breken mooie tijden aan voor de geel-blauwen. FC Lisse speelt immers nu drie keer op rij thuis. Te beginnen met komende zaterdag de inhaalwedstrijd tegen ODIN’59 uit Heemskerk. Eerder viel dit duel in het water. De aftrap is om half drie. De wedstrijdbal is geschonken door Faas Assurantiën. Voor de eerste keer is het nieuwe scorebord te bewonderen van FC Lisse. Mede mogelijk gemaakt door Van der Meer Administratiekantoor en Uniek Parken.

ODIN’59 zit momenteel in een flow. De Heemskerkers stegen boven zichzelf uit door in Drenthe met 3-1 te winnen van Emmen. ODIN speelt nu in december bij de laatste zestien van de KNVB-beker een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Twee van de drie treffers in Emmen werden gemaakt door oud-FC Lisse-speler Nigel Hardenberg. Nigel die zowel binnen als buiten het veld een rapper kan worden genoemd.

FC Lisse en ODIN kunnen als het om de twee clubs gaat het goed met elkaar vinden. Immers van de negen confrontaties waren er vijf in oefenverband. Het eerste competitietreffen op Ter Specke stond op de agenda op 8 oktober 2016. De cirkel was destijds rond voor Roel de Goede. De Heemskerker speelde voor FC Lisse tegen de opponent uit Heemskerk zijn 269 competitiewedstrijd voor de FC. Hij verbeterde zo het record van Leon van der Zwet. Roel eindigde zijn loopbaan bij Lis na 312 competitieduels. Roel wordt op de hielen gezeten door Rik Vermeulen, wiens teller op 306 staat. FC Lisse scoorde in die wedstrijd tussen de 41ste en 50ste minuut drie keer via Steven Olsthoorn, Koen Fokkema en Martin van Eeuwijk. Vaak op aangeven van Thierry Monteny. FC Lisse ging zo op weg naar de eerste periodetitel in de derde divisie. De basis werd gelegd voor de latere promotie. De trainers van nu, Robert de Ruiter en Richard Plug, waren ook toen al van de partij.

Het steeds wisselen van ondergrond laat haar sporen achter op spelers. Het is dan ook pas op het laatste moment bekend wie er zaterdag in het veld verschijnen. Mo Adouch kan na het uitzitten van zijn uitsluiting weer met een schone lei beginnen voor FC Lisse.

FC Lisse verloor dit seizoen midweeks tijdens de feestweek van Lis voor de KNVB-beker met 1-0 bij ODIN. De Heemskerkers wisten te scoren via Jurjen Dekker. FC Lisse kreeg met name in de tweede helft kans op kans. ODIN-keeper Barry van Dijk was echter de rots in de branding. Van Dijk is de Roel de Goede van ODIN. Hij speelde in zestien seizoenen al meer dan 400 duels voor zijn club. Diverse topamateurclubs, onder meer IJsselmeervogels, probeerden hem in het verleden te strikken. Van Dijk bleef echter zijn cluppie trouw.

Hoewel de Heemskerkers in eigen huis het best op dreef zijn, laat de formatie van trainer Plug ook uit zich regelmatig van de beste kant zien. Quick Boys wist pas op het laatste moment op Nieuw-Zuid een punt veilig te stellen tegen ODIN’59.

Het vertoonde spel van FC Lisse zit in een stijgende lijn. Belangrijk daarbij is dat er meer doelpunten vallen in Lissers voordeel uit de mogelijkheden en dat de FC Lisse minder onnodige doelpunten tegen krijgt. Er wacht komende zaterdag in ieder geval een wedstrijd om naar uit te kijken. FC Lisse – ODIN’59 begint om half drie.