Voorbeschouwing FC Lisse – Kozakken Boys

Sinds Robin Stolp in de hekken hing na het maken van een doelpunt voor FC Lisse bij Kozakken Boys in het seizoen 2006/2007 is een treffen tussen de Werkendammers en de Lissers een bijzondere. De twee supporterskampen kennen warme onderlinge betrekkingen. Dit resulteerde ooit in een onderscheiding voor onze Joost van der Lans op Sportpark De Zwaaier. Ook op het veld staan de twee teams niet alleen hun mannetje, maar zorgen zij ook voor spektakel. Kozakken Boys-trainer Danny Buijs is een man naar het hart van de voetballiefhebber. Zijn motto is: ‘liever zevende met attractief voetbal dan tweede of derde met afbraakvoetbal.’Dat belooft wat komende zaterdag op Ter Specke vanaf half vier.

Lobbezoo Verwarming en De Middenlijners sponsoren komende zaterdag de wedstrijdbal. De Middenlijners, onder leiding van André Möhlmann, staan op een ideale plek opgesteld langs de lijn. De aanvoerdersband gaat dit keer naar Jerrel Linger. Jerrel begon ruim twintig jaar geleden met werken als assistant accountant en belastingadviseur in Lisse bij het bedrijf van Ben Thomas. De naam Linger zien wij nu staan op de voorgevel van een pand op Het Vierkant. Jerrel kwam meteen ook in 1996 voetballen bij FC Lisse. Met de club werd hij voor 8.000 toeschouwers kampioen van de Hoofdklasse A op het veld van Rijnsburg tegen Scheveningen. In 1996/1997 won Jerrel samen met FC Lisse twee keer ruim van de Kozakken. Zoals op 19 oktober 1996 op Ter Specke. De laatste keer dat trainer Paul Bahlmann thuis op de bank zat. FC Lisse speelde op 19 oktober 1996 met de volgende basis: Marijn Mokveld, Ralph Polman, Leon van der Zwet, Bert van Duyvenbode, Eli Strijks, René Ras, Peter Wubben, Richard Groeneweg, Jerrel Linger, Marco Kleyn en Rocky Pitti. Bij de Kozakken waren de stamgasten: Johan van der Werff, Arjan Sloots, Ronald Visser, Dennis van der Ley, Jörgen van Hattem, Freek Vorthoren, Jaco Verbaan, Jacco van Oord, Frenk van der Kley, John Verbaan en Paul Malherbe. FC Lisse won met 4-1 via invaller Remco van Bemmel, Marco Kleyn, Rocky Pitti en Leon van der Zwet.

In de Topklasse troffen FC Lisse en Kozakken Boys elkaar vier keer op Ter Specke. Op 15 september 2012 kwamen de gasten op 0-1 via Arif Irilmazbilek. Rik Vermeulen egaliseerde. Mark de Vries werd de held van de dag. Op onnavolgbare wijze wist hij in de laatste minuut een kans van Kozakken Boys onschadelijk te maken. Uit de tegenaanval scoorde Tom Zoontjes. Net twee maanden daarvoor had Sparta in de eerste divisie twee nieuwe spelers vastgelegd voor Het Kasteel: Danny Buys en Robert van Boxel.

Op 30 november 2013 speelde FC Lisse helemaal niet slecht, maar was Kozakken Boys veel effectiever in het benutten van de kansen. Sjoerd van der Waal en Richie Basoski (twee keer) deden de Kozakken juichen. Thierry Monteny redde de Lisserse eer.

Op 28 maart 2015 was Kozakken Boys op weg naar het kampioenschap. De hobbel FC Lisse op Ter Specke werd echter niet genomen. Koen Fokkema bracht FC Lisse 1-0. Wesley Pollemans schoot vervolgens in eigen doel. Leon Bot redde de eer. Bot verlengde onlangs zijn contract bij de Kozakken met twee jaar. Bot is al actief bij KB sinds 2010. Het goede voorbeeld van Bot werd gevolgd door Quentin Jacoba (met een onderbreking van een jaar ASWH bij de KB sinds 2009), Gwaeron Stout (Kozak sinds 2012) en Mahmut Sonmet (sinds vorig seizoen bij Kozakken Boys).

De laatste FC Lisse – Kozakken Boys is van 14 november 2015. Een week eerder was er de Houdini-act van de FC bij Barendrecht. In de slotfase bogen de geel-blauwen een 2-1 achterstand via Guido Pauw en Thierry Monteny om in een 3-2 zege. Een week later bracht Cerillio Cijntje Lis op voorsprong. De Kozakken namen tot drie keer toe, Thierry maakte de 2-2, een voorsprong via Stout, Mimoun Eloisghiri en Irilmazbilek. Koen verzorgde het slotaccoord in de 92ste minuut: 3-3. Lis met in de ploeg onder meer Lars Rauws, Niels Buys, Robert van Boxel, Roel de Goede, Justin Valk, Thierry Monteny en Koen Fokkema. En bij de Kozakken onder meer Bot, Pollemans, Everton Pires Tavares, Stout, Tekleab, Juriën Gaari en Jacoba.

FC Lisse tegen Kozakken Boys komende zaterdag op de dag van de intocht van Sinterklaas. Waar worden de cadeautjes als eerste uitgepakt ?Om dit te weten te komen is iedereen welkom vanaf half vier op Ter Specke.