Voorbeschouwing FC Lisse- HSV Hoek

FC Lisse speelt komende zaterdag op haar vertrouwde complex Ter Specke tegen HSV Hoek. De promovendus uit Zeeuws-Vlaanderen is momenteel koploper in de derde divisie. De laatste ontmoeting tussen FC Lisse en Hoek duurde drie weken. Van 20 september tot en met 11 oktober 2017. Dit door het overnemen van de strafschoppen in de KNVB-beker. De wedstrijd die de boeken in gaat als de penaltysoap rondom de ABBA-methode. Wat geweest is geweest. FC Lisse wil zaterdag op een sportieve manier vanaf half drie de eerste drie punten pakken. De balsponsor voor deze wedstrijd is Bouwbedrijf Hoekstra & Hoekstra.

Voor de laatste keer op competitieniveau stond FC Lisse – Hoek op het programma op 29 november 2014. FC Lisse won dat duel met 2-0 via Guido Pauw en Tom Broekhuizen. FC Lisse kwam zo van de laatste plaats af in de topklasse. Na afloop van dit duel maakte trainer Misha Salden bekend, dat hij aan het einde van dat seizoen FC Lisse zou verlaten. De opstelling van FC Lisse in 2014: Mark de Vries, Niels Buijs, Justin Valk, Tom Zoontjes, Roel de Goede, Richard van Heulen, Kevin Winter, Rik Vermeulen (Tom Broekhuizen), Mo Messaoud (Koen Fokkema), Guido Pauw (Lars Rauws) en Nigel Hardenberg. Uit dat team zitten Niels, Justin, Rik, Koen en Lars nog steeds bij de selectie van FC Lisse. Wie het team van Hoek van eind 2014 onder de loep neemt ziet dat er nog heel wat spelers vier jaar later hun club trouw zijn gebleven. Al dan niet na een uitstapje. Te denken valt hier aan Reguillio Vandepitte, Gert Jan van Leiden, Jordi de Jonghe, Lionel Fitsch, Thomas van Renterghem, Fabian Wilson en Kyle Doesburg.

Hoek kende vorig seizoen een wisselvallig optreden in de Hoofdklasse A van de zaterdagamateurs. Uiteindelijk begon het te draaien. In de nacompetitie wist Hoek na Spijkenisse ook de amateurs van Ajax te verslaan. Dit seizoen begon Hoek voortvarend in de competitie met winst tegen DOVO en Eemdijk. In de beker versloeg Hoek eerst ADO’20 om daarna via de ABBA-methode te verliezen van Gemert. Zo een kraker mislopend tegen Feyenoord.

Trainer van Hoek is dit seizoen Dennis de Nooijer. Dennis begon als voetballer zijn loopbaan bij RCS uit Oost-Souburg. Later speelde hij jarenlang met zijn tweelingbroer Gérard voor Sparta. Dennis weet wat het is om geblesseerd te zijn. Hij scheurde twee keer zijn kruisband af. Dennis kwam in de periode van 1987 tot 1998 tot 244 competitieduels voor Sparta. Hij speelde ook nog voor SC Heerenveen, NEC en Dordrecht. Hoewel hij nu trainer is van Hoek heeft Dennis veel belangstelling in het opleiden van jeugdspelers. Met zijn broer en Dolf Roks richtte hij de voetbalschool JOVZ op, wat staat voor Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. Het streven met Hoek is om daar een Zeeuws elftal van te maken.

Fabian Wilson van Hoek werd afgelopen seizoen bij zijn club tot speler van het jaar gekozen. Afgelopen seizoen miste hij geen minuut in het eerste team, inclusief de bekerduels en de Play-Offs in de competitie. Afgelopen zaterdag kreeg Wilson echter rood tegen Eemdijk, waardoor hij naar verwachting ontbreekt bij Hoek op Ter Specke. Bij FC Lisse is Leroy Oehlers dit weekeinde actief als international voor Aruba in de strijd om de Nations Cup tegen Bermuda. Voor de 15de keer is Leroy geselecteerd voor Aruba.

FC Lisse verloor afgelopen zaterdag onnodig bij VVOG. Door individuele fouten. Er is dan ook deze week nog werk aan de winkel om toe te werken naar een stabiel team. Hoe ver FC Lisse in dit proces zit zien we komende zaterdag. Vanaf half drie tegen HSV Hoek.