Voorbeschouwing FC Lisse – HSV Hoek

FC Lisse kreeg in verband met een oneven aantal teams in de derde divisie een weekje extra lang rust in de winterstop. Tijd om tot bezinning te komen en de pijntjes te laten genezen. Zaterdag 18 januari is het voor de mannen van trainer Robbert de Ruiter weer business as usual. Het ambitieuze HSV Hoek brengt dan een bezoek vanaf half drie aan sportpark Ter Specke. In het Zeeuwse tijdens de seizoensopening was FC Lisse lange tijd de bovenliggende partij, maar ging de zege naar Hoek.

Wat zegt het spelen van de laatste wedstrijd voor de herstart? In werkelijkheid niets. Bij de hervatting van 2017 speelde FC Lisse in Haarlem op oefenbasis op Koninklijke wijze HFC van de mat. Dat beloofde wat voor de toenmalige koploper in de derde divisie voor het echie een paar dagen later op Ter Specke tegen Jong Volendam. Gezien de kansen had FC Lisse met 12-3 kunnen winnen. De palingbroeken waren veel effectiever en pakten zo met 3-0 de punten.

In 2018 kwam FC Lisse ziek, zwak en misselijk terug van het trainingskamp. Jong Sparta leek de FC te gaan slachten. FC Lisse kwam, zag en overwon echter onder meer door een wonderschone treffer van Rik Vermeulen met 4-3.

In 2019 begon FC Lisse met een goed gevoel aan de thuiswedstrijd tegen SteDoCo. Het goede gevoel, dat was ontstaan bij de afsluiting van 2018: een pakkende zege bij DOVO. FC Lisse ging er tegen SteDoCo in met boter en suiker.

FC Lisse verloor al haar oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen 2019/2020. De opening van de competitie was in de hitte van Hoek. Dat een voorbereiding weinig zegt liet FC Lisse tijdens de wedstrijd zien. Dat Hoek niet kon imponeren was zeker een verdienste van de geel-blauwen. FC Lisse kreeg kans op kans via Tom Duindam, Jaap Zwetsloot, Mo Adouch en Kubilay Koylu. Het centrale duo Bas Gozeling en David Verweij, ondersteund door doelman Erik Cummins en de backs Jordi Tiktak en Boyd Stevens hield moeiteloos stand. Een uur lang prima veldspel van de FC. Wie niet scoort, krijgt echter het deksel op de neus.

FC Lisse sloot 2019 af met een sensationele 6-0 winst op DVS’33. Een dergelijke overwinning is natuurlijk goed voor het vertrouwen. Hoe het team van FC Lisse de winterstop tot zich heeft genomen weten wij na het zien van het duel tegen HSV Hoek. Hoek dat in de winterstop de grote vis Kyle Doesburg terug haalde. Doesburg uit Goes verdiende door zijn 25 treffers voor Hoek vorig seizoen een transfer naar SteDoCo. Bij de ploeg uit Hoornaar verliep het dit seizoen minder op rolletjes voor Doesburg, hoewel hij nog wel de 4-2 maakte in de verloren wedstrijd van SteDoCo bij FC Lisse. FC Lisse en HSV Hoek hebben er weer zin in op zaterdag 18 januari. De aftrap is om half drie.