Voorbeschouwing FC Lisse – Harkemase Boys

FC Lisse had vorig seizoen het relatief moeilijk tegen de kleintjes. De geel-blauwen presteerden juist uitstekend, zeker als het om Ter Specke gaat, tegen de sterkere ploegen van de derde divisie. Harkemase Boys nam in 2018/2019 aan het einde van de rit de zesde plaats in. Komende zaterdag vanaf half drie is het op Ter Specke opnieuw FC Lisse – Harkemase Boys.

In de basis bij FC Lisse stonden afgelopen zaterdag vijf nieuwe spelers in de ploeg: Tom Duindam, Jaap Zwetsloot, Jordi Tiktak, Jeffrey Klijbroek en Kubilay Köylü. Nieuwkomer Niels Ens zat op de bank. Harkemase Boys won in de voorronde van de KNVB-beker met 4-2 bij VVSB. In dat duel kwamen al dan niet in de basis zeven nieuwe spelers in actie. Frits Dantuma en Curty Gonzales kwamen over van ONS Sneek. Max de Jong (SC Cambuur), Gerald Postma (FC Groningen) en Kasper Oldenburger (Emmen) kwamen over via een betaalde voetbalorganisatie. Ook Kevin Bakels (Jubbega) en Pim ten Have (Excelsior’31) zijn nieuw.

Zes Harkemase Boys-spelers mogen zich een klein beetje international noemen. Een team van Noord-Nederland speelde onlangs een interland tegen Noord-Duitsland. In het Nederlands team de Harkemase Boys-spelers Dantuma, Gonzales, Erick Jansema, Jesse Renken, Joris Voest en Henny Bouius. Voest werd zeven jaar geleden Europees kampioen met Oranje onder de 17.

Harkemase Boys staat onder leiding van Hans de Jong. Hij speelde jarenlang voor SC Heerenveen. Later was hij onder meer Hoofd Jeugdopleidingen van SC Cambuur en werkte hij bij de KNVB om spelers op te leiden.

Het veldspel van FC Lisse was tegen Ajax-zaterdag en Hoek een uur lang uitstekend. Wat ontbrak waren de doelpunten. Kansen genoeg, maar te weinig rendement voorlopig. Tegen Ajax werd de FC fysiek afgetroeft, tegen Hoek was een man-minder-situatie voor de FC het kantelpunt.

FC Lisse gaat komende zaterdag volle bak. Het wil van de nul af. Voor eigen publiek, vanaf half drie op Ter Specke tegen Harkemase Boys. Vorig seizoen won de FC Lisse op eigen veld tegen de Friezen met 2-0. Dat was een overwinning van de degelijkheid. De verdediging van de FC gaf op zaterdag 13 oktober 2018 nauwelijks kansen weg. Een dergelijke prestatie is op zaterdag 31 augustus 2019 opnieuw nodig.