Voorbeschouwing FC Lisse – FC Lienden

Het afgelopen voetbalseizoen verliep voor FC Lisse niet als een kabbelende beekje. Zowel sportief als organisatorisch was onze club regelmatig in het nieuws. De kracht van FC Lisse is dat het altijd mentale veerkracht weet te tonen. Deze mentale veerkracht is nodig om het vege lijf te redden in het eerste seizoen tweede divisie. Komende zaterdag is Ter Specke de plaats om te zijn vanaf half drie voor FC Lisse – FC Lienden.

FC Lisse kwam door een treffer van Mark Ens in 1989 op het hoogste amateurniveau te spelen. Met uitzondering van het seizoen 2016/2017 heeft het deze status altijd weten vast te houden. Maar drie clubs in het amateurvoetbal kunnen dezelfde positieve cijfers schrijven vanaf 1989 zoals FC Lisse: IJsselmeervogels, Katwijk en Spakenburg. Historisch gezien kan de FC met vertrouwen de komende drie duels tegemoet zien.

Aan de prestatiecurves van ploegen in de tweede divisie is vaak geen touw aan vast te knopen. De juiste uitslagen voorspellen is in veel gevallen gedoemd te mislukken. FC Lisse speelde na een serie nederlagen de eerste wedstrijd van de waarheid tegen De Treffers. Mede door het ingebrachte jeugdige elan pakte de FC drie punten. Terecht de blijdschap bij spelers en supporters van de geel-blauwen. Op het tandvlees werd vier dagen later Rijnsburgse Boys verslagen. Dit bracht de nodige euforie te weeg bij de FC. Dit valt op zich te begrijpen. Een week later werd FC Lisse in Bunschoten-Spakenburg door IJsselmeervogels weer met beide benen op de grond gezet. FC Lisse kan alleen door strijd, inzet en passie terugkeren naar het gevoel van voor De Vogels. Alleen die honderd procent overgave is de weg naar succes.

FC Lisse draaide vorig seizoen in de derde divisie een perfecte eerste periode. Wekenlang kende de basisformatie van trainer Robbert de Ruiter dezelfde namen. Dit seizoen is dat anders. Voor een belangrijk deel heeft dit te maken met de zwaarte van de competitie. Voor een deel heeft dit ook te maken met een waslijst aan blessures. De wet van Misha Salden zegt dan: praat alleen over de spelers die je ter beschikking hebt en niet over degenen die ontbreken. FC Lisse toonde de afgelopen weken sterk te zijn in de breedte. Spelers als Mo Adouch, Tom Enthoven en Atul Malhi maakten onverwacht minuten in het eerste team. En de jonkies deden het niet slecht. Dit jeugdige elan gekoppeld aan de ervaren krachten is het gewenste recept naar resultaat.

Je kunt gaan analyseren tot je een ons weegt over de wedstrijden die gespeeld zijn. Dat heeft echter geen zin. Een ranglijst liegt niet. FC Lisse kan als het goed is nog drie keer aan de bak. Dit begint komende zaterdag op Ter Specke tegen FC Lienden. Het sfeerteam van FC Lisse brengt de fans in de stemming voorafgaan aan de wedstrijd. Rik Vermeulen wordt door de Supportersclub gehuldigd voor het spelen van zijn 300ste competitiewedstrijd, afgelopen zaterdag tegen De Vogels. De wedstrijdbal is gesponsord door de Witteveen Groep en Unex BV. De aanvoedersband is dit keer voor de supporter van het jaar: Thomas van den Berg. Thomas volgt de FC op de voet, dat hij bijna zijn bed heeft staan op Ter Specke.

De spelers van FC Lisse verdienen de massale ondersteuning van haar achterban. Handhaving door Lis in de tweede divisie kun je zien als een kampioenschap of promotie. De FC Lisse-fans hebben vertrouwen in de mentale veerkracht van hun team. Kom komende zaterdag naar Ter Specke voor FC Lisse – FC Lienden. Wie van spanning en spektakel wil genieten is er bij vanaf half drie.