Voorbeschouwing FC Lisse – Excelsior M.

Nu de penaltysoap tussen FC Lisse en Hoek achter de rug is kan de focus weer gericht worden op de competitie. FC Lisse treft komende zaterdag in eigen huis vanaf half vier Excelsior M. Eerder dit seizoen speelden de twee in Maassluis in het kader van de KNVB-beker. FC Lisse bekerde verder door het beter nemen van de strafschoppen. De balsponsor is Grain Grafische Realisatie.

In Maassluis dit jaar speelde de FC op doelman Björn Haggerty na met tien spelers die ook vorig seizoen het geel-blauwe shirt droegen. Bij Excelsior acht namen, die ook in 2015/2016 in Maassluis tegen de FC uitkwamen. Nieuw waren de namen van Demi Gosepa (speelde met Bert Koomen vorig seizoen bij FC Den Bosch), het Tricolores-talent Kevin Ringeling en de avontuurlijke Rashid Browne. Lis was in de eerste helft de betere ploeg. Na goed door gaan Rowdy van der Putten bracht Thierry Monteny Lis na zes minuten aan de leiding. Meteen na de pauze zette Excelsior druk. Dat resulteerde in de 1-1 van Sefa Kurt. Vervolgens kwam het op strafschoppen aan. De Tim Krul-truc van de FC met Wesley Storm slaagde.

De laatste editie van FC Lisse – Excelsior M. was van 31 oktober 2015. Lis verloor met 0-1. Kevin Vink was de voorbereider van de treffer via Ahmad Mendes Moreira. Lis zakte daardoor naar de laatste plaats in de Topklasse. Trainer Robbert de Ruiter was net een paar weken aan de slag bij FC Lisse. Excelsior werd dat seizoen amateurkampioen van Nederland. FC Lisse – Excelsior M. was de opener van het seizoen 2014/2015. Tom Zoontjes onze aanvoerder was net vader geworden. FC Lisse zegevierde met 3-0 door Koen Fokkema twee keer en de kruin van Kevin Winter.

Het Excelsior van trainer Jeroen Rijsdijk eindigde vorig seizoen in de tweede divisie als nummer vijf. Doelstelling was een plek tussen zes en elf. Daarvoor gaat Excelsior ook dit seizoen. De trainer van Excelsior heeft een druk seizoen. Hij is toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal en loopt stage bij Sparta.

FC Lisse wist de eerste driepunter van het seizoen te behalen bij De Dijk. De selectie krijgt steeds meer fitte spelers. De concurrentie neemt zo toe. Dat is alleen maar goed voor de prestaties. De aanvoerdersband gaat komende zaterdag naar Leen Roossink. De FC Lisse-supporter en vrijwilliger van de club helpt zo de selectie van FC Lisse-zaterdag een stuk op weg richting het trainingskamp in de winterstop rond Barcelona.

De verschillen onderling zijn klein tussen de teams in de tweede divisie. Spanning gegarandeerd komende zaterdag op Ter Specke vanaf half vier.