Voorbeschouwing FC Lisse – DVS’33

Inzet, strijd en passie. Deze drie woorden typeerden het spel van FC Lisse afgelopen zaterdag tegen Noordwijk. Inzet, strijd en passie zijn ook komende zaterdag op Ter Specke nodig om vanaf half drie DVS’33 te verslaan. FC Lisse heeft duidelijk nog wat goed te maken in verband met de 9-1 nederlaag in Ermelo.

De 9-1 nederlaag in Ermelo was de zwartste bladzijde in het geschiedenisboek van FC Lisse. Het deed de 0-7 in 2002 tegen Rijnsburgse Boys verbloemen. Naast het bekende blessureleed bleef de FC die middag in Ermelo weinig bespaard. Luca Tarani kwam niet door de warming-up. De gifbeker ging in Ermelo nog verder leeg tijdens het duel met de misselijke Rik Vermeulen en de geblesseerde Erik Cummins. Jochem Lensen kon zo zijn debuut maken in competitieverband in de hoofdmacht van FC Lisse. DVS’33 was zo oppermachtig dat het zich kon permitteren vlak voor de rust de niet fitte schutters Olivier Pilon en Berry Powel te vervangen. DVS hield als een gevreesde orkaan huis in eigen huis.

FC Lisse heeft ongetwijfeld geleerd van de oorwassing in Ermelo. FC Lisse heeft vertrouwen getankt in de Bollenkraker tegen Noordwijk. Noordwijk kende weliswaar meer balbezit, maar de beste kansen waren voor FC Lisse. Daar komen weer inzet, strijd en passie om de hoek kijken.

FC Lisse kan spelen zonder al te veel druk. Druk zit er wel op bij DVS. DVS wordt door velen gezien als kampioenskandidaat nummer een in de derde divisie. Zo oppermachtig DVS vaak in eigen huis is, zo anders gaat het er regelmatig aan toe met DVS op verplaatsing. Quick Boys en Noordwijk bliezen de kampioensdroom aan de kust van DVS enigzins weg. Kan FC Lisse dit goede voorbeeld volgen van haar streekgenoten?

Inzet, strijd en passie zijn de drie toverwoorden, waarmee FC Lisse de opponent uit Ermelo mee gaat bestrijden. De verrichtingen van de geel-blauwen zullen daarbij op de voet gevolgd worden in Noordwijk en Katwijk. Noordwijk en Quick Boys lijken immers met DVS uit te maken wie er kampioen gaat worden in de derde divisie.

De weersverwachting gaat komende zaterdag vanaf drie uit van lenteweer. Geen harde wind meer, die de laatste twee competitierondes van voetbalwedstrijden meer een loterij maakten. Inzet, strijd en passie is waar het om gaat FC Lisse.