Voorbeschouwing FC Lisse – DOVO 30 november 2019

Bij opvallend veel clubs in de derde divisie waar het vaak de prestaties zijn die achterblijven bij de verwachtingen haalt de hoofdtrainer niet het einde van het seizoen. Zo werd onlangs de samenwerking tussen DOVO en haar hoofdtrainer Gert Kruys gestopt. Overigens was Kruys toch al bezig aan zijn laatste seizoen bij de club, die hij naar de derde divisie bracht. De opvolger in het volgend seizoen bij DOVO van Kruys is nog niet bekend. Hoek en Jong Almere City namen voor het seizoen reeds voortijdig afscheid van hun hoofdtrainer, tijdens het seizoen gevolgd door VVSB, Goes en DVS’33. Een kat in het nauw of donker kan vaak rare sprongen maken. FC Lisse kan zaterdag 30 november dan ook rekenen op een getergd DOVO.

De laatste confrontatie op Ter Specke tussen FC Lisse en DOVO was die van 6 april 2019. Een wedstrijd met twee gezichten. Voor de pauze was FC Lisse oppermachtig. Tussen minuut 22 en minuut 27 liet de FC de score oplopen naar 3-0 via Leroy Oehlers, Rowdy van der Putten en David Verweij. Breekpunt in de wedstrijd was het in de pauze geblesseerd uitvallen van Lars Rauws. De organisatie bij FC Lisse viel weg. DOVO kwam net tijd tekort voor de 3-3. Twintig minuten voor tijd was er de 3-1 van Abderrahim Loukili. In het slotoffensief zag Enrico Patrick een strafschop gestopt worden door de vuisten van FC Lisse-doelman Erik Cummins. De 3-2 was een kopbal van Nando Wormgoor.

De opstellingen bekijkend van de twee ploegen, bijna acht maanden geleden, ziet nog al wat mutaties. Bij FC Lisse geen Bert Koomen, Bas Buimer, Rowdy van der Putten, Leroy Oehlers en Justin Valk meer. Bij DOVO geen Rodney Ubbergen, Ralph Hovestad, Abderrahim Loukili, Salem Amarzgiou, Enrico en Joshua Patrick, Leon Toonen, Mitchel de Zwart en Nando Wormgoor meer. Vergelijken heeft dan ook geen zin. DOVO heeft een nieuwe start gemaakt door het aantrekken van onder meer Sebastiaan van der Sman (TEC), Rick van Walsem (DFS), Jasper Waalkens (Spakenburg), Mourad Marbouch (Bennekom), Kevin Schmidt (Achilles’29) en Pernelly Biya (VVOG). Reservedoelman van DOVO Jeroen Vrolijk maakte in het seizoen 2010/2011 deel uit van de selectie van FC Lisse. Jeroen had in zijn eerste seizoen met FC Lisse in de Topklasse zaterdag te maken met de concurrentie van Mark de Vries en Kenny Heemskerk. Het deed Jeroen besluiten aan het einde van dat seizoen te vertrekken naar Ter Leede. Zijn opvolger werd Nicholas Skverer, momenteel actief bij Hoek.

De eerste keer dat FC Lisse en DOVO elkaar troffen in Lisse was op 5 september 1992. De Veenendaalse topamateurclub stond op dat moment onder leiding van Wim Eilander. Wim was daarvoor zeven seizoenen lang trainer bij FC Lisse. Wim had al die jonge talenten van FC Lisse van toen onder handen. De Put, de Brem, Zwetje, de drie broers Vermeulen, Richard Mulder, Ron de Keizer, Mark Ens, Charles Schippers, Ralph Polman, Ron Kuilboer, Kees Horsman, Jan Broekhuizen om er een paar te noemen. Het basisteam van FC Lisse uit 1992 bestond uit: Paul Veenboer, John Vermeulen, Edward van der Putten, Ralph Polman, Emiel Wajer, Leon van der Zwet, Radjin de Haan, Carl de Keizer, Mark Ens, Jelle Visser en Robert Vermin. Op de bank zaten Leon Hoep, René Ras en Kees Horsman. Keith Masefield was geblesseerd. Bert van Duyvenbode speelde op dat moment nog in het tweede. FC Lisse won destijds met 4-3 via Mark, Radjin, Jelle en strafschopspecialist Edward.