Voorbeschouwing FC Lisse – Barendrecht

FC Lisse verloor van haar laatste zes duels er vijf. Dit waren vier wedstrijden uit op kunstgras tegen hoger gekwalificeerde tegenstanders: Katwijk, GVVV, Excelsior M. en Kozakken Boys. Er was ook de ongelukkige thuisnederlaag tegen VVSB. Tegen een andere ploeg uit de onderste regionen, De Dijk, werd wel gewonnen. FC Lisse krijgt van de komende acht duels er nog vijf thuis op het vertrouwde natuurgras van Ter Specke. De reeks van vijf begint komende zaterdag met het thuisduel tegen Barendrecht. Dit treffen begint om half drie. De wedstrijdbal is gesponsord door Sporken Natuursteen. De aanvoerdersband is voor Gerard van Dijk. Gerard is op diverse fronten actief voor de FC. Een uiterst belangrijk iemand als het gaat om de exploitatie.

In het uitduel bij Barendrecht kampte de FC Lisse-formatie van trainer Robbert de Ruiter met een waslijst aan blessures. Niels Buys werd opgeoffert om de middenveldstrateeg van Barendrecht, Joey Jongman (volgend seizoen Katwijk), uit te schakelen. Bert Koomen kwam zo op de voor hem bekende positie van rechtsback te staan. FC Lisse domineerde de eerste twintig minuten. De 1-0 van Barendrecht kwam letterlijk uit de lucht vallen. Een als voorzet bedoelde bal van Ramy Salem verdween zo maar in het Lisserse doel. Na de 1-0 kon FC Lisse achter de feiten aan lopen. Na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Helemaal na de rode kaart van Brian van der Werff, die moest ingrijpen na een te korte terugspeelbal. De vervanger van Brian, Björn Haggerty, kreeg het nog druk. Barendrecht won uiteindelijk met 3-0. Een herhaling van de Lisserse stunt van twee seizoenen eerder, FC Lisse boog in blessuretijd een 2-1 achterstand om in een 3-2 zege, bleef dit keer uit.

FC Lisse – Barendrecht eindigde twee seizoen terug in een 4-1 voorsprong voor de gasten. Sanchez, Esajas, Mourits en Winterberg waren de doelpuntenmakers aan de kant van Barendrecht. Roel de Goede scoorde tegen. FC Lisse kon dat seizoen op het Lisserse ‘biljartlaken’maar niet winnen. Dat moment van glorie was er pas begin april tegen ONS Sneek bij de terugkeer van Kevin Winter. Barendrecht kent weinig verloop in de selectie. Negen namen van toen in de basis, Van Splunter, Van Deelen, Eekman, Van Dijk, Monster, Jongman, Sanchez, Mourits en Esajas zitten ook nu in de selectie van de club met ruim 2000 leden. De toenmalige bankspelers Aarts en Winterberg zijn hun club ook trouw gebleven. FC Lisse kende als basisspelers twee seizoenen geleden: Mark de Vries, Niels Buys, Tom Zoontjes, Roel de Goede, Robert van Boxel, Justin Valk, Lars Rauws, Thierry Monteny, Koen Fokkema, Murat Önal en Mo Messaoud.

In 14/15 won Barendrecht met 2-1 op Ter Specke via Mourits en Sanchez, tegentreffer Richard van Heulen. In 13/14 was Mark de Vries enige tijd geblesseerd. Onder de lat bij FC tegen Barendrecht stond Michael Bok. FC Lisse won ruim met 5-1 onder meer via twee keer Renaldo Jongebloet. In 12/13 stond FC Lisse met 2-1 achter na de rode kaart van Tom Zoontjes. De tien van de FC wonnen uiteindelijk met 3-2 door de winnende goal van Hanne Hagary in minuut 90.

FC Lisse maakt de meeste kans om te winnen van Barendrecht op haar eigen natuurgras. Laat dit komende zaterdag vanaf half drie maar gebeuren. FC Lisse-publiek steun jullie club massaal.