Voorbeschouwing FC Lisse – Barendrecht

Uitzonderingen daargelaten, maar vrijwel alle ploegen die uit de tweede divisie degraderen, hebben gewenning nodig in de derde divisie. FC Lisse heeft daarvoor zelfs een tussenjaar uit getrokken. Barendrecht heeft na een moeizame start, de opwaartse lijn te pakken. De twee voetbalbolwerken FC Lisse en Barendrecht streven beiden, rekening houdend met de budgettaire mogelijkheden, naar het allerhoogste. FC Lisse en Barendrecht van zaterdag 29 februari vanaf half drie is dan ook een mooi affiche. FC Lisse kan de top vijf positie verder verstevigen met uitzicht op nog beter en Barendrecht is er juist alles aan gelegen de geel-blauwen te passeren.

FC Lisse kreeg een beter perspectief en hoop voor de toekomst terug in de wedstrijd op zaterdag 14 september bij Barendrecht. Na het praten van man tot man waren veranderingen binnen het FC Lisse-team noodzakelijk, wat voor een deel ten koste ging van talentvolle spelers. Jeffrey Perez Stoof verscheen in het team. Een meevaller voor Lis in verdedigend opzicht. Jeffrey speelt immers naar zijn mogelijkheden. Een speler die van aanpakken is. Fysiek sterk, de tegenstander geen centimeter ruimte gevend. Boyd Stevens kwam zo centraal achterin te spelen. Een positie die hij ook innam in de jeugd van FC Volendam. Uiteindelijk ging Boyd met David Verweij een hechte defensie vormen bij de FC Lisse.

Net voor de verdediging bij de FC maakte Tom Noordhoff zijn eerste speelminuten in de competitie voor de hoofdmacht. Er zit een goede kop op bij Tom. Een sociaal sterke gast. Iemand die een team kan sturen, op de juiste plaats zet en andere spelers beter laat functioneren. Een voorbeeld van het laatste is Jeffrey Klijbroek. Als daar om heen dan ook nog Lars Rauws staat, is er sprake van een ijzersterk middenveld.

Om wedstrijden te winnen moet je ook geluk hebben. Weliswaar stond de Lisserse defensie in Barendrecht goed, maar mazzelde het twee keer bij mogelijkheden van Peter de Lange. Er zat muziek in bij FC Lisse toen het de rust in ging, nu nog de krenten in de pap. Barendrecht-trainer Jack van den Berg gaf na afloop aan het niet te begrijpen, dat FC Lisse met nul punten naar De Bongerd was gekomen. De bevrijding was er na 55 minuten met de fraaie kopgoal via het blonde hoofd van Jaap Zwetsloot. FC Lisse voetbalde zich onder de druk uit van het niet presteren. Het plezier straalde af van het spel van de FC. David maakte zonder de aanwezigheid van de VAR met zijn heup en hand de 0-2. FC Lisse sloeg vanaf dat moment, in het begin wel met het nodige horten en stoten, de weg omhoog in.

Intussen komen wij steeds meer in de belangrijkste fase van het seizoen. De echte prijzen worden volgens Noordwijk-trainer Kees Zethof pas verdeeld vanaf april. Maar toch met maart in aantocht, de wedstrijd FC Lisse tegen Barendrecht is een interessante. Van de laatste zes wedstrijden won FC Lisse er drie. Toevallig of niet tegen drie ploegen boven zich. Het verloor er een en speelde er twee gelijk tegen ploegen onder zich. Om te winnen tegen Barendrecht moet dus van deze wetmatigheid afgeweken worden. Op schrikkeldag vanaf half drie gaat de voetbalstrijd ontbranden op Ter Specke.