Voorbeschouwing FC Lisse – ASWH

Bijna twee jaar geleden schreef JKF na afloop van FC Lisse – ASWH: ‘wie slechte wedstrijden wint, schopt het ver in de competitie.’ In een draak van een wedstrijd leverde de late goal van Thierry Monteny drie punten op. De FC kwam zo als de nummer een van de derde divisie zes punten voor op de concurrentie. Het hoofdveld van Ter Specke was destijds zwaar te bespelen door de overvloedige regen. Wat voor wedstrijd krijgen wij komende zaterdag vanaf half drie tussen FC Lisse en ASWH? De wedstrijdballen worden gesponsord door Castien Vastgoed en Goodnight Slaapkamers.

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor een goede toekomst. FC Lisse won haar laatste drie duels in de competitie van Jong FC Groningen, VV Eemdijk en Achilles’29. FC Lisse is zo een van de vele koplopers in de tweede periode na zes duels. Thierry Monteny zei het al, de eerste periode was wisselvallig maar er komen nog twee periodes. ASWH ging de afgelopen twee duels hard onderuit tegen DVS’33 en De Dijk. De twee duels daarvoor werd er echter gelijk gespeeld tegen de Bollenstreektoppers Quick Boys (op Nieuw-Zuid 1-1) en Noordwijk (3-3 bij ASWH). Wat is wijsheid.

ASWH kwam vorig seizoen in de eindrangschikking van de derde divisie op plek elf uit. Het zag in februari plotseling haar succestrainer Jack van den Berg naar de VV Katwijk vertrekken. Daarvoor in de plaats kwam Cesco Agterberg. Een kampioenenmaker, gezien de titels met Woerden, Alphense Boys, Sportlust’46, Excelsior Maassluis en SC Feyenoord.

Een mooie uitspraak van oud-ASWH-trainer Jack van den Berg is: ‘Voetballen doe je met je verstand, hard werken doe je in de haven.’ De 22 acteurs zullen zaterdag dan ook goed hun koppie moeten gebruiken. ASWH is uit op eerherstel en FC Lisse is bezig een serie neer te zetten.

FC Lisse heeft doorgaans een goed gevoel bij de naam ASWH. In het seizoen van de promotie naar de tweede divisie won de FC niet alleen thuis van Altijd Sterker Willen Worden Hendrik-Ido-Ambacht. FC Lisse pakte vanaf het begin op verplaatsing de tegenstander bij de strot. Zelfs een achterstand kon de FC niet afstoppen. Het was de wedstrijd van Thierry. Hij schoot na de pauze op schitterende wijze de 1-1 binnen. Thierry stond ook aan de basis van een aanval, die door Steven Olsthoorn werd afgerond. FC Lisse rolde in 2010 door een gelijkspel bij ASWH de Topklasse in. En dan was er nog 2001. FC Lisse speelde met ASWH en Be Quick’28 om de zaterdagtitel. Bij ASWH maakte Armando Luxenburg een wereldgoal. Lis won met 2-0. Op Ter Specke was er spektakel. Drie keer scoorde ASWH. De FC deed dit echter vier keer via Kee-Hoei Tan, Jerrel Linger, Arne van den Berg en Edwin de Graaf.

Welke spelers van de 1-0 wedstrijd uit 2016 zitten nu nog in de selecties van FC Lisse en ASWH?  Bij FC Lisse zijn dit Niels Buijs, Lars Rauws, Rik Vermeulen, Thierry Monteny, Koen Fokkema, Justin Valk en Boyd Stevens. Bij ASWH zijn dit Stef Doedee, Stanley Husen, Peter Verhoeve, David Almeida, Mels van Driel, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Gilmaro van de Werp en Nick Slotboom.

FC Lisse speelt tegen ASWH haar laatste thuiswedstrijd in het kalenderjaar 2018. Een reden te meer er tegen aan te gaan. FC Lisse is momenteel de nummer negen in de derde divisie. Kan het nog verder stijgen? Komende zaterdag vanaf half drie weten wij meer.