Voorbeschouwing FC Lisse – Achilles’29

FC Lisse speelt een sleutelrol als het gaat om de Noordwijkse clubs in de derde divisie. FC Lisse speelt nog thuis tegen Achilles’29 en ASV De Dijk, concurrenten van SJC met betrekking tot degradatie. FC Lisse speelt nog thuis tegen Quick Boys, concurrent van Noordwijk met betrekking tot het kampioenschap. Paaszaterdag 20 april ontvangt FC Lisse op Ter Specke vanaf half drie Achilles’29 uit Groesbeek.

Is de vrije val van Achilles vanuit de eerste divisie naar de hoofdklasse nog te stoppen? Feit is dat Achilles in het kalenderjaar 2019 met haar vele talenten regelmatig goed voetbal laat zien. Hoek wist pas in blessuretijd een punt te pakken tegen Achilles. Noordwijk en Quick Boys wisten maar net hun duels te winnen tegen Achilles.

In de heenwedstrijd tegen FC Lisse toonde Achilles veerkracht door terug te komen van een 2-0 achterstand. FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter had een gelukkige hand van wisselen bij de stand van 2-2. In het laatste kwartier werden Luca Tarani, Bas Buimer en Ayoub Aït Afkir ingebracht. De drie wissels waren betrokken bij de uiteindelijke 4-2 overwinning van FC Lisse. Het betekende op 1 december 2018 de derde zege op rij voor de geel-blauwen.

Dit seizoen is een overgangsjaar voor FC Lisse. Het heilige moeten is er niet meer. FC Lisse krijgt langer de tijd zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Drie seizoenen op rij speelde de FC immers nacompetitie. In 2016 tegen Staphorst, in 2017 tegen Dongen en Harkemase Boys en in 2018 tegen JVC Cuyk. FC Lisse zit nu in een rustig vaarwater. Nog vijf duels en het seizoen kan worden afgesloten.

De afgelopen twee wedstrijden werden gebruikt om spelers uit te proberen. Ze extra speelminuten te geven in wedstrijden op een hoger niveau. Zo maakten de afgelopen twee wedstrijden Bryan Ilohan, Robin van der Zwet, Ayrton Dol en Jochem Lensen hun basisdebuut in een. Bas Gozeling verscheen voor de tweede keer op het wedstrijdformulier bij de starters.

Spelen voor eigen publiek geeft altijd iets extra’s. FC Lisse wisselt goede met minder goede wedstrijden af. Tegen DOVO waren er zelfs twee helften, die totaal van elkaar verschilden.

FC Lisse tegen Achilles’29 is op paaszaterdag vanaf half drie. Binnen de lijnen staan heel wat talentvolle spelers, die zich graag willen bewijzen aan het publiek.